Πάνω από 60 φωτιές εξαιτίας κεραυνών

Διαβάζεται σε 2'
Kεραυνός
iStock

Στην Φωκίδα που παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα νωρίτερα ενεργοποιήθηκε «112» για την εκκένωση του Μισόκαμπου Φωκίδας προς Δεσφίνα. Στο Αμμώνι Κορινθίας τραυματίστηκε ελαφρά ένας πυροσβέστης

Τις 62 έφτασαν οι πυρκαγιές εξαιτίας έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, από τις οποίες οι 44 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 18.

Εναέρια μέσα του Πυροσβεστικού Σώματος επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως σε αγροτοδασικές πυρκαγιές στις περιοχές: Ελασσόνα, Σκάφη Κοζάνης, Δεσφίνα Φωκίδας, Βλαχέρνα Αρκαδίας, Θάσο, Καρπενήσι και σε πέντε διαφορετικές εστίες σε περιοχές της Κορινθίας.

Η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμμώνι Κορινθίας, εμφανίζει πολύ βελτιωμένη εικόνα. Σε αυτή την πυρκαγιά τραυματίστηκε ελαφρά και ένας πυροσβέστης από τον αυλό της μάνικας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες. Κινητοποιήθηκαν 80 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 6ης και 9ης ΕΜΟΔΕ, 25 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η φωτιά στην Κορινθία που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πάτημα Εξαμιλίων Κορίνθου, είναι χωρίς ενεργό μέτωπο πλέον.

Στην Φωκίδα η φωτιά που πήρε μεγάλες διαστάσεις, στην ορεινή περιοχή Ξηρογιάννης του δήμου Δελφών Φωκίδας, πλέον εμφανίζει πολύ βελτιωμένη εικόνα.

Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε προληπτικά το «112» για την εκκένωση του Μισόκαμπου Φωκίδας προς Δεσφίνα, όπου κοντά βρίσκεται και ένα μοναστήρι. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρου της 4ης ΕΜΟΔΕ και 9 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε στην Επισκοπή Ιεράπετρας Κρήτης από μετάδοση πυρκαγιάς από τροχόσπιτο σε χαμηλή βλάστηση είναι πλέον χωρίς ενεργό μέτωπο. Σε Κοζάνη και Ελασσόνα οι πυροσβέστες αντιμετωπίζουν πλέον διάσπαρτες μικροεστίες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα