Βρήκαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα βλέπαμε όλοι γιατί μιλούν στη ψυχή μας

Διαβάζεται σε 3'
Βρήκαμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα βλέπαμε όλοι γιατί μιλούν στη ψυχή μας
Ένα από τα αθλήματα των Elite Average Games είναι η πάλη με σκηνή παραλίας. YouTube

Η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι έχει αρχίσει και χρήστης του Facebook θύμισε την εκδοχή που θα έκανε πάταγο.

Εδώ και πολλά χρόνια έχει διαπιστωθεί ένα κενό μεταξύ των Ολυμπιακών Αγώνων και της νεολαίας. Όπως οι καθ’ ύλην αρμόδιοι προσπαθούν να το γεφυρώσουν, προσθέτουν διάφορα αθλήματα που ενδιαφέρουν τους νέους. Όπως για παράδειγμα, το breaking.

Αυστραλοί δημιουργοί περιεχομένου βρήκαν έναν πιο απλό τρόπο: ελίτ αθλητική συνάντηση μέσων ανθρώπων.

Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Θα δούμε περισσότερα στη συνέχεια.

Πρώτα θα διευκρινίσουμε ότι προφανώς και για να γίνει κάποιος/κάποια εκ των κορυφαίων ενός αθλήματος (του όποιου) στον κόσμο και να μπορεί να συντηρείται σε αυτήν τη λίστα για χρόνια, κάνει πολλά πράγματα πολύ καλά και -επί της ουσίας- έχει αφιερώσει τη ζωή του στο σπορ του.

Όπως έχουν διαβεβαιώσει μεγάλοι Έλληνες αθλητές, όλη η καθημερινότητα τους περιστρέφεται γύρω από τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την αύξηση των πιθανοτήτων να ανέβουν σε ένα ακόμα βάθρο, να προσθέσουν ένα ακόμα μετάλλιο στην τροπαιοθήκη τους -και να μπουν στα βιβλία της ιστορίας.

Κάποιοι έχουν τη δυνατότητα και να περνούν το σπορ τους στο επόμενο επίπεδο, με τις εμφανίσεις και την σταθερότητα τους. Άλλοι γίνονται πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

Αυτά είναι τα δεδομένα για όσους κάνουν πρωταθλητισμό και δη στο υψηλότερο επίπεδο.

Πάμε τώρα, στο θέμα μας: τους εναλλακτικούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα βλέπαμε όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας. Ακόμα και δεν έχουμε περάσει ποτέ στη ζωή μας έξω από γυμναστήριο ή χώρο αθλητισμού.

 

Οι Αγώνες που μιλούν στη ψυχή μας υπάρχουν στο YouTube από το 2020 και το 2021 (δημιουργήθηκαν για να διασκεδάσουν τους έγκλειστους κατοίκους του πλανήτη), με χρήστη του Facebook να τους θυμίζει. Στα περισσότερα εκ των χιλιάδων σχολίων που έγιναν οι χρήστες ανέφεραν πως θα τους έβλεπαν, γιατί είναι αυτοί που χρειαζόμαστε όλοι.

Μάλλον για αυτόν το λόγο οι δημιουργοί των βίντεο που ακολουθούν, ονόμασαν το event «Elite Average Games».

Η λίστα με τα αθλήματα αυτών των ιδιόμορφων αγώνων περιλαμβάνει 200 μέτρα σπριντ, σέρνοντας έναν κάδο σκουπιδιών, sock sliding που έγινε τρεντ στα social media την εποχή της καραντίνας, beach shade wrestling (πάλη με σκηνή παραλίας), καταδύσεις με ζητούμενο να μην πετύχεις ούτε το λήγοντα από τους κανονισμούς, άρση αγορών από σούπερ μάρκετ χωρίς σακούλα, ασκήσεις εδάφους στην ενόργανη με μια εξάδα γεμάτα με υγρό, ποτήρια στο χέρι των αθλητών (Rhythmic spillnastics) και παράλληλο παρκάρισμα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα