Αυστραλία: Πόδι σέρφερ ξεβράστηκε σε παραλία μετά από επίθεση καρχαρία

Διαβάζεται σε 2'
Σέρφερ
Σέρφερ (φωτογραφία αρχείου) iStock

Το κομμένο πόδι ενός Αυστραλού σέρφερ ξεβράστηκε σε μια παραλία μετά από επίθεση καρχαρία στα ανοικτά των μεσαίων βόρειων ακτών της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Το πόδι του σέρφερ Kai McKenzie ξεβράστηκε σε παραλία της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, μετά την επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία.

Ο 23χρονος έκανε σέρφινγκ κοντά στο Port Macquarie την Τρίτη (23/07), όταν ένας λευκός καρχαρίας ύψους 3 μέτρων του επιτέθηκε δαγκώνοντάς τον στο πόδι.

Κατάφερε να “πιάσει” ένα κύμα και να φτάσει στην ακτή, όπου ένας αστυνομικός χρησιμοποίησε έναν αυτοσχέδιο επίδεσμο για να σταματήσει την αιμορραγία του, σύμφωνα με τις αρχές.

Το πόδι του ξεβράστηκε λίγο αργότερα και οι ντόπιοι ανέσυραν το άκρο και το έβαλαν στον πάγο, με τους γιατρούς να εξετάζουν αν μπορούν να προχωρήσουν σε επέμβαση συγκόλλησης.

Ο McKenzie παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ευχαριστώντας τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας για την ταχεία ανταπόκρισή του στο περιστατικό, αφού “χρησιμοποίησε το λουρί του σκύλου του ως αιμοστατικό επίδεσμο… και ουσιαστικά του έσωσε τη ζωή μέχρι να φτάσουν εκεί οι νοσοκόμοι”, δήλωσε ο Kirran Mowbray του NSW Ambulance.

Ο ίδιος ανέφερε πως ο 23χρονος σέρφερ είναι ήρεμος και ικανός να μιλήσει μετά την επίθεση. “Είναι ένας πραγματικά γενναίος και θαρραλέος νέος”, πρόσθεσε.

Ο McKenzie μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε τοπικό νοσοκομείο αμέσως μετά το περιστατικό, προτού μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο John Hunter στο Newcastle. Το μακρύ ταξίδι έκανε και το κομμένο πόδι του.

Σύμφωνα με το BBC, o ενθουσιώδης σέρφερ είχε μόλις πρόσφατα επιστρέψει στο νερό μετά από έναν σημαντικό τραυματισμό στον αυχένα που τον ανάγκασε να διακόψει το άθλημα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δημιουργήθηκε μια σελίδα GoFundMe για να βοηθηθεί η οικογένεια του κ. McKenzie με τα έξοδα ιατρικής περίθαλψης και αποκατάστασης, η οποία μέχρι την Τετάρτη είχε συγκεντρώσει πάνω από 75.000 δολάρια Αυστραλίας (49.000 δολάρια, 38.000 λίρες).

Ενώ στην Αυστραλία σημειώνονται περισσότερες επιθέσεις καρχαριών από οποιαδήποτε άλλη χώρα εκτός από τις ΗΠΑ, οι θανατηφόρες επιθέσεις παραμένουν σχετικά σπάνιες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα