Δωρεάν στην πόλη την Πέμπτη 25 Ιουλίου – 4 εκδηλώσεις χωρίς είσοδο

Διαβάζεται σε 4'
Devendra Banhart
Devendra Banhart Dana Trippe

Ας ανακαλύψουμε μαζί τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε σήμερα Πέμπτη 25 Ιουλίου στην καρδιά της πόλης.

Καθώς οι μέρες του καλοκαιριού διαδέχονται η μία την άλλη, η Αθήνα προσφέρει μια πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε χρήματα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Πέμπτη 25 Ιουλίου σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς σήμερα με δωρεάν είσοδο.

Δωρεάν γλέντι στο parking του Λυκαβηττού

Την Πέμπτη στις 25 Ιουλίου, στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί το πιο ξεχωριστό Δημοτικό Αθηναϊκό Πανηγύρι παρέα με τη ΦΙΞ Ελλάς, στο parking του Λυκαβηττού, με ελεύθερη είσοδο. Σε μια μοναδική βραδιά, με ζωντανή μουσική και πολύ χορό θα εμφανιστούν οι Σουρλουλού band, η Στέλλα Κονιτοπούλου και ο Νίκος Ζωϊδακής με το κέφι να απογειώνεται στα ύψη! Παρουσιαστής του πανηγυριού θα είναι ο αγαπημένος Θάνος Κιούσης.

Δωρεάν στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

Από τους βασικούς εκφραστές της psych-folk σκηνής, ο Devendra Banhart έρχεται στην Αθήνα μετά από 18 χρόνια, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, με πρώτο σταθμό το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ο καλλιτέχνης θα παρουσιάσει τραγούδια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο Flying Wig, το οποίο κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το 11ο προσωπικό άλμπουμ του Devendra Banhart ηχογραφήθηκε εξολοκλήρου στο περιτριγυρισμένο από πεύκα στούντιο-σαλέ (κάποτε ανήκε στον Neil Young), καταμεσής του δάσους, στο φαράγγι Topanga στην Καλιφόρνια. Μέσα εκεί, σε ένα περιβάλλον ταυτόχρονα άγνωστο και οικείο (ο Banhart υπήρξε και εξακολουθεί να είναι τεράστιος οπαδός της μουσικής του Neil Young), ξεσκόνισε τα βυνίλια των Grateful Dead και του Brian Eno και έγραψε, όπως δηλώνει ο ίδιος, μερικά νέα τραγούδια απελπισίας, ευγνωμοσύνης, συγχώρεσης και θλίψης. “Είναι η ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε την απόγνωση με ελπίδα, να συνεχίζουμε να αποτυγχάνουμε και να αγαπάμε“.

Δωρεάν προβολή ”Τσάι στη Σαχάρα”

Κλασικές και πολυαγαπημένες ταινίες σε ολοκαίνουργιες και ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, κινηματογραφικές ολονυκτίες κάτω από την πανσέληνο, μαραθώνιος θρυλικών ταινιών τρόμου σε ένα από τα πιο δροσερά πάρκα της Αθήνας, αξέχαστες προβολές σε μερικά από τα πιο απροσδόκητα και εντυπωσιακά σημεία της πόλης.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο Τρένο στο Ρουφ, Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως & Αμφιπόλεως, Αθήνα (21:30) η ταινία “Τσάι στη Σαχάρα” | The Sheltering Sky (1990, 138′). Σε σκηνοθεσία  Μπερνάρντο Μπερτολούτσι και πρωταγωνιστούν: Τζον Μάλκοβιτς, Ντέμπρα Γουίνγκερ, Κάμπελ Σκοτ, Τίμοθι Σπολ. Προβολή με ψηφιακά αποκατεστημένη κόπια.

“Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό;” – Δωρεάν φεστιβάλ στον Πειραιά

Tο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ανοίγει τις πόρτες του, για 6η χρονιά με το Πολυθεματικό δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ Τέχνης – Σκέψης & Δημιουργίας Πάμε Πειραιά! Πάμε Δημοτικό; στους ανθρώπους της πόλης και αφουγκράζεται τη φωνή τους δημιουργώντας έναν κοινό τόπο συνάντησης με το κοινό, από 15 έως 28 Ιουλίου. Συμμετέχουν καλλιτεχνικοί και επιστημονικοί φορείς, σύλλογοι, performer, μεμονωμένοι καλλιτέχνες κ.α. Ένα φεστιβάλ γεμάτο παραστάσεις, performances, αναλόγια, διαλέξεις, χορό, μουσική, βιβλίο.

Την Πέμπτη 25 Ιουλίου στο Φουαγιέ θα δούμε τη «Θρυαλλίδα», σε σκηνοθεσία Αλέξιου Πατρικουνάκου. Θρυαλλίδα: Το φυτίλι που πυροδοτεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό ή αλλιώς… το γεγονός που πυροδοτεί καταστροφικές εξελίξεις. Θάνατος. Τον γνωρίζεις από την πρώτη στιγμή και τον φοβάσαι μέχρι την τελευταία,
ακόμα και αν είναι ο μόνος σίγουρος προορισμός μας… Η Θρυαλλίδα είναι βασισμένη στο βιβλίο «22 γράμματα σε ημερολόγιο αγαπημένου»της Γεωργίας-Μαργαρίτας Μεγαδούκα, το οποίο πραγματεύεται την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Άρνηση. Θυμός. Διαπραγμάτευση. Κατάθλιψη. Αποδοχή. Περνώντας μέσα από τα πέντε στάδια του πένθους με εργαλεία το σώμα , την φωνή και τον ήχο, δείχνουμε την διαδρομή που ακολουθούμε όταν βιώνουμε μία απώλεια.

Η είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις του Πολυθεματικού δεκαπενθήμερου Φεστιβάλ Τέχνης – Σκέψης & Δημιουργίας Πάμε Πειραιά! είναι δωρεάν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα