Φωτιά στα Χανιά: Μαίνεται ανεξέλεγκτη – Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Διαβάζεται σε 2'
ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΟΦΙΚΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Αγριλέ Χανίων εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη. 112 για εκκένωση οικισμών, καίγονται ελαιώνες

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Αγριλές Χανίων Κρήτης, κοντά σε οικισμούς που δεν κινδυνεύουν όμως άμεσα, η οποία εμφανίζει ενεργό μέτωπο με αρκετές εστίες εντός χαμηλής βλάστησης και ελαιώνων.

Flashnews.gr

Συνολικά εκδόθηκαν τρία μηνύματα «112», ένα για ενημέρωση και δύο για προληπτικές εκκενώσεις των κατοίκων από τις περιοχές Αγριλές και Λιβάδα Χανίων, προς Ροδοβάνι μέσω επαρχιακής οδού Ροδοβανίου-Παλιαοχώρας, το τελευταίο «112» που εκδόθηκε λίγο πριν τις 7 το απόγευμα καλεί τους κατοίκους στις περιοχές Μάζα και Παππαδιανά Χανίων να απομακρυνθούν προς Τεμένια. Παρά την εγγύτητα με τους οικισμούς, δεν έχουν αναφερθεί έως τώρα τυχόν ζημιές.

Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι με ριπές έως και 5 μποφόρ και που δίνουν νότια κατεύθυνση στο πύρινο μέτωπο προς Παλαιοχώρα, χωρίς βεβαίως να κινδυνεύει άμεσα η συγκεκριμένη περιοχή.

Μαζί με τις ενισχύσεις που έχουν ζητηθεί, συνολικά επιχειρούν πλέον 130 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 3ης ΕΜΟΔΕ, 20 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ όλα δείχνουν ότι αυτή η φωτιά θα απασχολήσει τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και κατά την διάρκεια της νύχτας. Όλα τα υπόλοιπα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια έχουν οριοθετηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα