Ολυμπιακοί Αγώνες: Συνελήφθη Ρώσος σεφ ως ύποπτος για σαμποτάζ

Διαβάζεται σε 1'
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι AP Photo/Aurelien Morissard, File

Οι γαλλικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός Ρώσου σεφ που έμενε στο Παρίσι τα τελευταία 14 χρόνια, καθώς κρίθηκε ύποπτος για συνομωσία με ξένη δύναμη για πράξεις που θα αποσταθεροποιούσαν τους Αγώνες.

Ένας Ρώσος σεφ, κάτοικος Γαλλίας τα τελευταία 14 χρόνια συνελήφθη από τις γαλλικές αρχές, καθώς θεωρήθηκε ύποπτος για συνωμοσία ξένη δύναμη για πρόκληση σαμποτάζ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Guardian, συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής στο διαμέρισμά του στο κέντρο του Παρισιού την Κυριακή, όπου φέρεται να βρέθηκε ένα έγγραφο που συνδέεται με μια επίλεκτη μονάδα ρωσικών ειδικών δυνάμεων που λειτουργούσε υπό τη διοίκηση της FSB, κληρονόμου της KGB.

Εις βάρος του έχει ξεκινήσει δικαστική έρευνα κοινή χρήση πληροφοριών με ξένη δύναμη, με σκοπό την πρόκληση εχθροπραξιών στη Γαλλία, ένα έγκλημα που τιμωρείται με 30 χρόνια φυλάκιση.

Η φερόμενη συνωμοσία δεν πιστεύεται ότι σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά ένα μεγάλης κλίμακας έργο (σαμποτάζ) που θα είχε σοβαρές συνέπειες κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων.

Μάλιστα η γαλλική εφημερίδα Le Monde ανέφερε ότι συλλέχθηκε μια κλήση του υπόπτου και ενός χειριστή ρωσικών υπηρεσιών, στην οποία ο ύποπτος είχε δηλώσει ότι “οι Γάλλοι θα έχουν μια τελετή έναρξης όπως ποτέ δεν ήταν πριν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα