Πέθανε από ιό του Δυτικού Νείλου άνδρας στις Σέρρες

Διαβάζεται σε 1'
Τα κουνούπια μεταφέρουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο
Τα κουνούπια μεταφέρουν διάφορες ασθένειες στον άνθρωπο iStock

Ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, κόστισε τη ζωή σε 75χρονο από τις Σέρρες. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό της φετινής περιόδου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Σερρών καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα από τον ιό του Δυτικού Νείλου για την περίοδο μετάδοσης 2024.

Το θανατηφόρο κρούσμα αναμένεται να ανακοινωθεί από την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της λοίμωξης του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σύμφωνα με το ertnews, πρόκειται για 75χρονο άντρα με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως ανέφερε ο νομίατρος της ΠΕ Σερρών Αναστάσιος Αναστασιάδης, οι ευπαθείς ομάδες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ενώ, και εξηγεί ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένων κουνουπιών, τα οποία μολύνονται από πτηνά.

Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί δεν μεταδίδουν σε άλλους ανθρώπους τον ιό.

Η πλειοψηφία των ατόμων που μολύνονται από τον ιό δεν αρρωσταίνουν καθόλου ή παρουσιάζουν μόνο ήπια νόσο, ενώ λίγα άτομα  εμφανίζουν σοβαρή νόσο που προσβάλλει το νευρικό σύστημα (κυρίως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα).

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας (άνω των 50 ετών) κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά, καθώς και άτομα με ανοσοκαταστολή και χρόνια υποκείμενα νοσήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα