Ο πιο επικός χωρισμός μέσω Instagram έχει 28 λέξεις

Διαβάζεται σε 2'
Ο πιο επικός χωρισμός μέσω Instagram έχει 28 λέξεις
H Sheikha Mahra 'δίκασε' σε 28 λέξεις. Instagram

H Sheikha Mahra, κόρη του ηγεμόνα του Ντουμπάι και της Ελληνίδας Ζωής Γρηγοράκου χώρισε, δίκασε το σύζυγο της και γκρέμισε τις παραδόσεις σε 28 λέξεις.

Γενικά, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στη λίστα με τίτλο «τρόποι που χωρίζουν οι άνθρωποι» τα γραπτά μηνύματα και τα posts στα social media. Ίσως και να έπρεπε να ποινικοποιηθούν η χρήση της τεχνολογίας. Για όλα βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις.

Εν προκειμένω, είναι η δημοσίευση της πριγκίπισσας του Ντουμπάι, Sheikha Mahra (είναι κόρη του πρωθυπουργού των Αραβικών Εμιράτων και ηγεμόνα του Ντουμπάι) που τελείωσε τον γάμο της σε 28 λέξεις. Τις ήταν υπεραρκετές για να ξεμπροστιάσει τον σύζυγο της, μέλος της βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για απιστία και να καταρρίψει ένα κατεστημένο.

Για την ακρίβεια, έγραψε το εξής:

«Αγαπητέ σύζυγε,
όπως απασχολείσαι με άλλες συντρόφους, δια του παρόντος ανακοινώνω το διαζύγιο μας. Σε χωρίζω, σε χωρίζω και σε χωρίζω.

Να προσέχεις.

Η πρώην σύζυγος σου».

Η τριπλή χρήση του ‘σε χωρίζω’ είναι σύμφωνη με τον ισλαμικό νόμο που επιτρέπει στους άνδρες Μουσουλμάνους να χωρίζουν τις συζύγους τους, λέγοντας τη λέξη talaq (διαζύγιο), τρεις φορές. Βάσει των παραδόσεων, δεν χρειάζεται καν να εξηγήσει το λόγο του διαζυγίου ή να εξασφαλίσει την έγκριση της γυναίκας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το νόμο της σαρία, οι γυναίκες λαμβάνουν συνήθως μια προίκα (mahr) από τον σύζυγό τους ή την οικογένεια του συζύγου τους κατά το γάμο. Μόλις μια γυναίκα επιστρέψει το mahr, μπορεί να εξασφαλίσει νόμιμα το χωρισμό της (khula).

Στο πιο πρόσφατο post της, η κόρη του Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ και της Ζωής Γρηγοράκου (ο Σεΐχης έχει 26 παιδιά) ανήρτησε φωτογραφία με την δυο μηνών κόρη της. Το Εμιράτο δεν σχολίασε επί του διαζυγίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα