Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου – Πού θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια

Διαβάζεται σε 2'
Καταιγίδα
Καταιγίδα (φωτογραφία αρχείου) Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους αναμένονται σήμερα σε αρκετές περιοχές. Οι προβλέψεις της ΕΜΥ.

Φθινοπωρινό θα είναι σήμερα, Πέμπτη (25/07) το σκηνικό του καιρού σε αρκετές περιοχές της χώρας, καθώς μετά τον καύσωνα διαρκείας και τις υψηλές θερμοκρασίες, θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και τους πολύ ισχυρούς ανέμους.

Το πρωί της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού, σύμφωνα με το οποίο, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια), θα σημειωθούν:

 

1. μέχρι το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία (συγκεκριμένα στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς)

2. μέχρι αργά το απόγευμα, στην ανατολική Μακεδονία (συμπεριλαμβανομένης της Θάσου) και στη Θράκη (συμπεριλαμβανομένης πρόσκαιρα και της Σαμοθράκης)

3. πρόσκαιρα μέχρι νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Σποράδων και βόρειας Εύβοιας

4. τις απογευματινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο.

Οι τοπικές βροχές και οι σποραδικές καταιγίδες αναμένεται να σημειωθούν σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και τοπικά στο βόρειο Αιγαίο. Στο Ιόνιο και το ανατολικό και νότιο Αιγαίο γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση. Θα φτάσει τους 33 με 35 και μόνο κατά τόπους στα Δωδεκάνησα θα αγγίξει τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα