Διεθνές μπλακ αουτ: Η CrowdStrike απολογείται με κουπόνι… 10 δολαρίων

Διαβάζεται σε 3'
Διεθνές μπλακ αουτ: Η CrowdStrike απολογείται με κουπόνι… 10 δολαρίων
AP Photo Yuki Iwamura

Με κουπόνι… 10 δολαρίων για το Uber Eats αποζημειώνει για το διεθνές μπλακ αουτ η CrowdStrike.

Η πρόσφατη βλάβη στο λογισμικό της CrowdStrike έφερε το απόλυτο χάος στον τεχνολογικό κόσμο, επηρεάζοντας πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Delta, που ακόμα προσπαθούν να ανακάμψουν.

Αντιπρόσωποι που πωλούν και υποστηρίζουν το λογισμικό της CrowdStrike έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αναλαμβάνοντας τον πολύπλοκο και απαιτητικό ρόλο της αποκατάστασης για τους πελάτες τους. Η ανταμοιβή της CrowdStrike για τους πωλητές αυτούς; Ένα κουπόνι 10 δολαρίων για το Uber Eats.

Όταν τα πρώτα ρεπορτάζ για τα κουπόνια εμφανίστηκαν τις τελευταίες ώρες, οι αντιδράσεις χωρίστηκαν σε τρεις κύριες κατηγορίες:

  • Αναμενόμενο: Οι συνεργάτες εργάζονται υπό τεράστια πίεση ως το σημείο επαφής για τους πελάτες τους, οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ομαλά όπως πριν την διακοπή.
  • Το κουπόνι δεν είναι αρκετό: Τώρα οι συνεργάτες κινδυνεύουν να χάσουν τους πελάτες τους εξαιτίας αυτής της κατάστασης, παρόλο που ήταν πέρα από τον έλεγχό τους. Αλλά ένα κουπόνι για το Uber Eats υποτίθεται ότι θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα, έτσι δεν είναι;
  • Δεν αρκεί για τίποτα: Πολλοί χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συνέκριναν αυτό το κουπόνι με τα πάρτι πίτσας στο γραφείο. Αυτά συνήθως γίνονται όταν τα αφεντικά θέλουν να δείξουν ότι εκτιμούν την σκληρή δουλειά των υπαλλήλων τους. Υπάρχει όμως ένα μικρό πρόβλημα: Η πίτσα δεν πληρώνει τους λογαριασμούς.

Ύποπτο

Όπως γράφει το CNN, το μπλακ αουτ που προκλήθηκε από την CrowdStrike είναι σαν τα Χριστούγεννα για τους κυβερνοεγκληματίες, που έχουν στήσει ψεύτικες ιστοσελίδες για να παραπλανήσουν όσους αναζητούν πληροφορίες ή λύσεις για την παγκόσμια διακοπή IT.

Στην πραγματικότητα όμως, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό μέσο, σχεδιάζουν να κλέψουν πληροφορίες ή να παραβιάσουν τις συσκευές των επισκεπτών.

Έτσι, όλοι είναι σε επιφυλακή. Και δεν βοηθά το γεγονός ότι ο κωδικός κουπονιού στο email που στάλθηκε σε πολλούς συνεργάτες σταμάτησε να λειτουργεί.

Η απάντηση της CrowdStrike

Ένας εκπρόσωπος της CrowdStrike επιβεβαίωσε ότι τα email με τα κουπόνια 10 δολαρίων ήταν νόμιμα, προσθέτοντας ότι “η Uber το θεώρησε ως απάτη λόγω των υψηλών ποσοστών χρήσης”.

Πιθανώς επειδή πολλοί προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τον κωδικό κουπονιού των $10 που στάλθηκε σε ένα άτομο. Η Uber δεν απάντησε στο αίτημα του CNN για σχόλιο.

Τι γίνεται με τους πελάτες;

Καθώς όλα αυτά εξελίσσονταν, ορισμένες λεπτομέρειες χάθηκαν στη μετάφραση σχετικά με το ποιος λάμβανε τα κουπόνια πενιχρά αυτά κουπόνια. Πολλοί άνθρωποι πίστεψαν λανθασμένα ότι η CrowdStrike αποζημίωνε τους πελάτες για τα προβλήματά τους.

Αυτό θα ήταν ελάχιστο σε σύγκριση με τις απώλειες των πελατών. Η διακοπή μπορεί να έχει κοστίσει στις εταιρείες Fortune 500 έως και $5,4 δισ. σε έσοδα και ακαθάριστα κέρδη, σύμφωνα με ανάλυση της Parametrix, μιας εταιρείας παρακολούθησης cloud και ασφάλισης.

Αλλά δεν είναι σαφές αν η CrowdStrike θα τους αποζημιώσει. Η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει οποιεσδήποτε οικονομικές αποζημιώσεις προς τους πελάτες. Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν στον συνάδελφό μου Chris Isidore ότι θα υπάρξουν απαιτήσεις για αποζημιώσεις και πολύ πιθανώς αγωγές.

Ωστόσο, η CrowdStrike έχει ζητήσει συγγνώμη από τους πελάτες της. Αλλά ο γίγαντας του λογισμικού δεν έχει δώσει ούτε δεκάρα για τα προβλήματά τους — ούτε καν ένα κουπόνι $10 για το Uber Eats.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα