Δωρεάν αυτό το Σαββατοκύριακο: 8 προτάσεις χωρίς είσοδο 26-28/7

Διαβάζεται σε 7'
Stavros Niarchos Park
SNFCC Stavros Niarchos Park Pelagia Karanikola

Πού μπορείς να ψυχαγωγηθείς δωρεάν την Παρασκευή 26 Ιουλίου και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου στην Αθήνα.

Προτείνουμε ενδιαφέρουσες δωρεάν βόλτες για την Παρασκευή 26 Ιουλίου και το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Ιουλίου στην Αθήνα στην Αθήνα σε ποικίλες εκδηλώσεις, συναντήσεις και εικαστικά δρώμενα, που πραγματοποιούνται στην πόλη από πολιτιστικούς οργανισμούς, γνωστές γκαλερί και φορείς.

Ιδού μερικές ευκαιρίες να ψυχαγωγηθείς με δωρεάν είσοδο αυτό το σαββατοκύριακο.

Our Festival – Δωρεάν στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Μετά από 8 διοργανώσεις, με τη συμμετοχή 162 δράσεων και 796 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η διευρυμένη κοινότητα του φεστιβάλ, σας παρουσιάζεται με χαρά, μέσα από ένα πρόγραμμα ειδικά διαμορφωμένο για το κοινό του Our Festival.

Με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, το Our Festival φιλοξενείται μέχρι σήμερα στο κατάφυτο, ανοιχτό Θέατρο της Ρεματιάς και στο Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου. Δες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο ourfestival.gr/history/our-festival-9.

Olympic Festival Paris 2024 – Δωρεάν στο ΚΠΙΣΝ

Olympic Flame
Η Ολυμπιακή Φλόγα στο ΚΠΙΣΝ Nikos Karanikolas

Από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), διοργανώνει το Olympic Festival Paris 2024. Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μετατρέπεται σε ένα μοναδικό σημείο συνάντησης για μικρούς και μεγάλους στο πλαίσιο των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Μπορεί φέτος το καλοκαίρι η καρδιά της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης να χτυπά στη Γαλλία, όμως όλες και όλοι μπορούν να πάρουν μια γεύση από τους 33ους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Olympic Festival Paris 2024.

Όλες οι ειδήσεις για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 που θα πραγματοποιηθούν στο Παρίσι από τις 26 Ιουλίου 2024 ως τις 11 Αυγούστου 2024 στο news247.gr/olimpiakoi-agones-2024

Το φεστιβάλ σηκώνει την αυλαία με την αναμετάδοση της Τελετής Έναρξης στις 26 Ιουλίου και ολοκληρώνεται με την αναμετάδοση της Τελετής Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Επιπλέον, κάθε μέρα από τις 19:00 έως τις 21:00, ένα πλούσιο πρόγραμμα από αθλητικές δραστηριότητες, καλλιτεχνικά δρώμενα, αλλά και μεταδόσεις των Αγώνων από το πρωί στο Park Kiosk, συνθέτουν το παζλ του Olympic Festival.

Ιστορική έκθεση “1974 και 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της” – Δωρεάν στο Κέντρο Τεχνών

Δήμος Αθηναίων: «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»
VangelisPatsialos

Ο Δήμος Αθηναίων παρουσιάζει τη μεγάλη ιστορική έκθεση “1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της” που έρχεται στο Κέντρο Τεχνών του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) στο Πάρκο Ελευθερίας από τις 23 Ιουλίου έως τις 28 Οκτωβρίου με ελεύθερη είσοδο. Η έκθεση σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων και αποτελεί το επίκεντρο των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων που απλώνονται στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης μέχρι τον Νοέμβριο.

“Eeriness” – Δωρεάν εικαστική έκθεση

Η γκαλερί CL ArtGalleryAthens, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση τεσσάρων φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών που μέσα από τη δική τους οπτική γωνία και καλλιτεχνική δημιουργικότητα, προσπαθούν να αποτυπώσουν τις αντιφάσεις και τις αλληγορίες που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

"Eeriness" στην γκαλερί CL ArtGalleryAthens,

Παρουσιάζοντας έναν κόσμο γεμάτο αντιθέσεις, αλληγορίες και παραλογισμούς η έκθεση αυτή επιδιώκει να προσεγγίσει και να σχολιάσει τις προκλήσεις και τις παράλογες καταστάσεις που συναντάμε, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις αθέατες πτυχές της καθημερινότητας και της ανθρώπινης εμπειρίας. Ο παράλογος χαρακτήρας της σύγχρονης κοινωνίας αντικατοπτρίζεται σε πολλά επίπεδα: από τις κοινωνικές ανισότητες και τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, μέχρι τις περιβαλλοντικές κρίσεις και τις προσωπικές μας μάχες.

‘Εκθεση “Γιώργος Ιωάννου (1926-2017) POP (?)” – Δωρεάν στην Kalfayan Galleries

Γιώργος Ιωάννου
Γιώργος Ιωάννου / Επί αγνώστου κατευθύνσεως, 1976, λάδι σε λινό, 70 x 100 εκ. Courtesy the Artist’s Estate and Kalfayan Galleries

Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την έκθεση “Γιώργος Ιωάννου (1926-2017)-POP(?)”. Η παρούσα έκθεση αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς μελλοντικών project που έχουν ως στόχο την ανάδειξη – τόσο στην Ελλάδα και όσο και στο εξωτερικό- του έργου του Ιωάννου, ενός από τους σημαντικότερους ζωγράφους της μεταπολεμικής περιόδου. Συλλέκτης εικόνων και αντικειμένων με επιρροές από τα κόμικς και την pop-art ως την Art Nouveau, ο Ιωάννου ανέπτυξε ένα καθαρά προσωπικό εικαστικό ιδίωμα όπου το βίωμα γίνεται εικόνα, το κόμικ συμβαδίζει οργανικά με το καυστικό κοινωνικοπολιτικό σχόλιο, η προσωπική μνήμη συναντά τη συλλογική μνήμη, η επικαιρότητα συνυπάρχει με το ιστορικό παρελθόν και η πραγματικότητα εμπλέκεται με το φανταστικό.

Overloaded – Δωρεάν στο T.A.F

George Ouzounis
Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF. George Ouzounis, OVERLOADED, Cream Athens

Η Cream Athens παρουσιάζει την έκθεση Overloaded, μια έκθεση νέων έργων από 20 επαναστατικούς καλλιτέχνες, που φιλοξενείται στο TAF, The Art Foundation, στην καρδιά της Αθήνας, στο Μοναστηράκι. Σε μια εποχή όπου η πληροφορία ρέει συνεχώς, και τα κάθε είδους νέα συχνά κυριαρχούν στην αφήγηση, βρισκόμαστε σε μια κατάσταση συνεχούς υπερφόρτωσης. Το Overloaded στοχεύει να καταδυθεί στις βαθιές επιπτώσεις της υπερβολικής ροής δεδομένων στο μυαλό μας, στα συναισθήματά μας, και τις αντιλήψεις, αμφισβητώντας τη θεμελιώδη κατανόηση της συνείδησής μας.

Ανοιχτή συναυλία δωρεάν σε πλατείες και πάρκα των Βριλησσίων

Μια σειρά ανοιχτών για το κοινό συναυλιών σε πλατείες και πάρκα των Βριλησσίων τις Κυριακές του Ιουλίου ξεκινά η Φιλαρμονική του Δήμου. Υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Βασιάδη, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βριλησσίων τις επόμενες τέσσερις Κυριακές πλημμυρίζει με μουσική και όμορφες στιγμές χαλάρωσης, απόλαυσης και ψυχαγωγίας τις γειτονιές της πόλης μας.

Από τους σαγηνευτικούς ρυθμούς της jazz, έως τις διαχρονικές μελωδίες της διεθνούς pop σκηνής, το πρόγραμμα των συναυλιών σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει μια αναζωογονητική μουσική ατμόσφαιρα. Την Κυριακή 28 Ιουλίου στις 20:00 Πλατεία Ελευθερίας.

Athens Photo World 2024

Το Athens Photo World, το ετήσιο φεστιβάλ φωτορεπορτάζ της Αθήνας, επιστρέφει για έκτη χρονιά στην πολιτιστική σκηνή της πόλης. Η φετινή διοργάνωση, Athens Photo World 2024, τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Το Athens Photo World πιστό στο στόχο του (την ανάδειξη του σύγχρονου φωτορεπορτάζ και των πρωταγωνιστών του και της συνεισφοράς τους στη διαμόρφωση της εικόνας του κόσμου και της ιστορίας του, την ώρα που αυτή γράφεται) επανέρχεται στο κέντρο της πόλης με δύο υπαίθριες εκθέσεις, το διαγωνισμό για το Βραβείο Athens Photo World και ένα διήμερο με Ψηφιακές Προβολές παρουσίασης δουλειάς σύγχρονων Ελλήνων και ξένων φωτογράφων και επίκαιρων θεμάτων. Πρόγραμμα και πληροφορίες στο photofestival.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα