Εταιρεία κατέβαλε κατά λάθος 330 φορές το μηνιαίο μισθό σε υπάλληλο που αγνοείται

Διαβάζεται σε 2'
Εταιρεία κατέβαλε κατά λάθος 330 φορές το μηνιαίο μισθό σε υπάλληλο που αγνοείται
Εργαζόμενος στη Χιλή έζησε το όνειρο δισεκατομμυρίων εργαζομένων. iStock

Εργαζόμενος στην αποθήκη διανομής της κορυφαίας εταιρείας αλλαντικών της Χιλής, εντόπισε ένα στατιστικό λάθος στην πληρωμή μισθού του. Ενημέρωσε και μετά εξαφανίστηκε.

 

Η Consorcio Industrial de Alimentos είναι εκ των σημαντικότερων κοινοπραξιών τροφίμων της Χιλής, τον τελευταίο μισό αιώνα. Για την ακρίβεια, είναι μακράν της δεύτερης η μεγαλύτερη εταιρεία αλλαντικών της χώρας, με κέρδη της τάξεως των 5.000.000 δολαρίων το χρόνο (4.6 εκατομμύρια ευρώ).

Το καλοκαίρι του 2022 είχε γίνει τίτλος στις εφημερίδες της χώρας, για τον πιο λάθος λόγο.

Σύμφωνα με την Diario Financiero, στις 30/5 ένας βοηθός αποστολών, με μηνιαίο μισθό στα 486.36 ευρώ αποκάλυψε στον βοηθό διευθυντή του κέντρου διανομής στο οποίο εργαζόταν, πως είχε γίνει ένα λάθος με την πληρωμή του.

Είχε πάρει περισσότερα χρήματα.

Για την ακρίβεια, είχε πάρει 330 φορές το μισθό του: 160.498 ευρώ.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ

Ο προϊστάμενος ενημέρωσε τον HR για τα καθέκαστα. Πιο σωστά, του αποκάλυψε το λάθος που είχε γίνει και μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε υποπέσει στην αντίληψη του καθ’ ύλην αρμοδίου για τις πληρωμές. Έγινε ανάλυση όλων των πληρωμών και εντοπίστηκε το παράπτωμα.

Ακολούθως, ζητήθηκε από τον εργαζόμενο που είχε ευεργετηθεί να μεταβεί σε ένα κατάστημα της τράπεζας και να δώσει εντολή επιστροφής των χρημάτων στη CIAL. Εκείνος υποσχέθηκε πως θα το έκανε το επόμενο πρωί. Δεν εμφανίστηκε στο ραντεβού και στις 11.00 απάντησε στα δεκάδες μηνύματα που του είχαν στείλει στο WhatsApp πως μόλις είχε ξυπνήσει και θα τακτοποιούσε την εκκρεμότητα εντός της προσεχούς ώρας.

Έκτοτε αγνοείται, με την αστυνομία να ενημερώνει ότι δεν τον έχει εντοπίσει ακόμα.

Η τελευταία επαφή που είχε η εταιρεία ήταν η αποστολή της οικειοθελούς παραίτησής του, δια δικηγόρου, στις 2 Ιουνίου. Στην τράπεζα πήγε όταν είπε, αλλά για να αποσύρει όλα τα χρήματα.

To θέμα εμφανίστηκε στην επικαιρότητα τώρα, χάριν του Unilad.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα