Το χαμένο CD στη δίκη Καραϊβάζ

Διαβάζεται σε 2'
Το χαμένο CD στη δίκη Καραϊβάζ
INTIME NEWS

Άγνωστα δεδομένα από το κινητό του δημοσιογράφου φέρεται να καταστράφηκαν. Τι ζητούν οι δικηγόροι.

Δεδομένα που ανακτήθηκαν από το κινητό τηλέφωνο του Γιώργου Καραϊβάζ μετά τη δολοφονία του, αγνοούνται στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Είχαν αντιγραφεί σε CD, το οποίο καταστράφηκε, γιατί πριν παραδοθεί στην εισαγγελέα της έδρας, φέρεται να συρράφθηκε με το έγγραφο της συνοδευτικής αναφοράς.

Την ίδια στιγμή, οι δικηγόροι και των δύο πλευρών υποστηρίζουν ότι το χαμένο CD περιείχε τη λίστα των επαφών του Καραϊβάζ και όχι αντίγραφα συνομιλιών ή μηνυμάτων με τις ίδιες επαφές.

Η υπόθεση ανέκυψε κατά την παράθεση από το δικαστήριο των αναγνωστέων εγγράφων. Ένα από αυτά, με αριθμό 33, αφορά τα δεδομένα της εφαρμογής WhatsApp στο κινητό του δημοσιογράφου. Στο δικαστήριο αναγνώστηκαν μια σειρά ονομάτων, μεταξύ άλλων: Δημητριάδης, Κοντολέων, Καραμαλάκης, Ζαμπούνης κ.α. Η εισαγγελέας της έδρας είπε ότι CD καταστράφηκε με συρραπτικό και επίσης ότι δεν ζήτησε αντίγραφο.

Η υπόθεση έλαβε δημοσιότητα και στην επόμενη συνεδρίαση οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, Σπύρος Χαριτάτος και Ρόη Παυλέα, αντέδρασαν, επαναφέροντας το θέμα: «Άλλα πράγματα ακούγονται στην αίθουσα και άλλα διαβάζουμε στα Μέσα», είπαν. «Είμαστε εδώ προς υποστήριξη της κατηγορίας, όμως κάποιες φορές καλούμαστε να υπερασπιστούμε τη μνήμη του Γιώργου Καραϊβάζ».

Οι δικηγόροι είπαν ότι το επίμαχο CD περιέχει τη λίστα επαφών του δημοσιογράφου και όχι συνομιλίες του. Οι ίδιοι είπαν, επίσης, ότι διαθέτουν αντίγραφο σε σκληρό δίσκο που μπορούν να προσκομίσουν στο δικαστήριο και εναλλακτικά πρότειναν να ζητηθεί αντίγραφο από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. με μέριμνα της εισαγγελέα. Το δικαστήριο, ωστόσο, δεν απάντησε επί τους αιτήματος και η δίκη συνεχίστηκε με την εξέταση μαρτύρων.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής παρέδωσαν στο δικαστήριο το δικό τους αντίγραφο σε σκληρό δίσκο. Ωστόσο, υποστήριξαν ότι δεν μπορούν να το ανοίξουν και ότι αυτό είναι δυνατόν να γίνει μόνο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας.

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα