Χανιά: Φωτιά στα Μεσαύλια – Ήχησε το 112

Διαβάζεται σε 2'
Φωτιά
Φωτιά INTIME

Λίγες ώρες μετά την ύφεση της φωτιάς στο Ροδοβάνι Σελίνου, δεύτερη πύρινη εστία ξέσπασε, αυτή τη φορά στον δήμο Πλατανιά. Μήνυμα του 112.

Ξανά μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Χανιά για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που ξέσπασε στον Δήμο Πλατανιά, στην περιοχή Μεσαύλια το πρωί της Πέμπτης (25/07).

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11.30 το πρωί στην περιοχή των Μεσαυλίων κινητοποιώντας άμεσα την πυροσβεστική υπηρεσία.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr o δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης στην περιοχή έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Κίσαμο, ενώ έγινε επικοινωνία από τον δήμο με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια για αποστολή εναέριων μέσων.

Στόχος ήταν να αποτραπεί η επέκταση της φωτιάς στο φαράγγι Μεσαυλίων με τον κ. Μαλανδράκη να αναφέρει ότι έγινε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να υπάρξει έξοδος από τη βόρεια πλευρά, όποιων περιπατητών τυχόν πεζοπορούν στο φαράγγι.

Μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 που καλούσε τους περιπατητές και όσους βρίσκονται στο φαράγγι Μεσαύλιων – Δελιανών να απομακρυνθούν προς Δελιανά.

Για την κατάβεση της φωτιάς επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ομάδες ΕΜΟΔΕ και υδροφόρες ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ευτυχώς χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αρχών η φωτιά ετέθη γρήγορα υπό έλεγχο με τις δυνάμεις να αποτρέπουν την επέκτασή της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα