“Για τα μάτια του κόσμου” η διαγραφή Πολάκη, υποστηρίζουν από την κυβέρνηση

Διαβάζεται σε 4'
Παύλος Πολάκης
Παύλος Πολάκης Dimitris Kapantais / SOOC

Υποκριτική χαρακτηρίζουν τη στάση Κασσελάκη για Πολάκη από την κυβέρνηση και υποστηρίζουν ότι: “Στο ΣΥΡΙΖΑ ο ένας κρατάει τον άλλον”.

Η διαγραφή του Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν “για τα μάτια του κόσμου” υποστηρίζουν από την κυβέρνηση.

Χαρακτηρίζουν ειδικότερα υποκριτική τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη στο θέμα Πολάκη, επικαλούμενοι όσα είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το στέλεχος του κόμματός του. Από την κυβέρνηση επισημαίνουν ειδικότερα τις φράσεις «αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση», «πραγματικά τον αγαπώ» και «ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ», που χρησιμοποίησε ο κ. Κασσελάκης για τον Πολάκη. Και εκτιμούν ότι οι φράσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η διαγραφή του από την ΚΟ ήταν για τα μάτια του κόσμου και πως μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ ο ένας κρατάει τον άλλον.

Στελέχη της ΝΔ άλλωστε σχολίαζαν χθες πως “πρώτη φορά βλέπουμε πάντως κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί” και προσέθεταν ότι: “Ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελακης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι.” Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πολάκης παρά τη διαγραφή του πήγε στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και του ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος να αποχωρήσει.

Η επίθεση Πολάκη σε συνεργάτιδα Γεωργιάδη

Ο κ. Πολάκης διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε -για μια ακόμη- φορά ο κ. Πολάκης κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την “Ολοκληρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”.

Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας, [..] Μην το κάνετε αυτό, το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό [..] έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα του προσώπου απαξίας, είναι εκνευριστικό να το βλέπω, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού, Νατάσσα Πετρούλια.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης ακούγεται να συνεχίζει το παραλήρημά του, παρ’ ότι κάποιος τον διακόπτει ήδη από την πρώτη στιγμή εξηγώντας του ότι πρόκειται για “θέμα υγείας”.

“Συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας” είπε ακολούθως η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, και ξέσπασε σε κλάματα. “Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο”, πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του αμέσως μετά το συμβάν, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» τόνισε.

“Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιο και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος”, έγραψε ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων.

Ν. Ρωμανός: “Ο πολακισμός ενώνει τους αριστερο-ακροδεξιούς εκφραστές της χυδαιότητας”

“Πριν καλά-καλά στεγνώσει το μελάνι της υποκριτικής διαγραφής Πολάκη, ο κ. Βελόπουλος έσπευσε να τον υποστηρίξει στοχοποιώντας τη συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα με την κα Συρεγγέλα” ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

“Είναι ολοφάνερο πια πως ο πολακισμός ενώνει τους αριστερο-ακροδεξιούς εκφραστές της χυδαιότητας και του ακραίου λαϊκισμού. Εξάλλου, η ίδια συμμαχία πρωταγωνίστησε την περίοδο 2015-2019, της οποίας προφανώς κάποιοι νιώθουν συνεχιστές”, τόνισε και κατέληξε,

“ΥΓ: Όσον αφορά στην υποκρισία μιας διαγραφής που έγινε για τα μάτια του κόσμου, τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μόνο που δεν ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Πολάκη, είναι ενδεικτικά!”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα