Η τηλεοπτική σειρά που προέβλεψε όσα συμβαίνουν με την Κάμαλα Χάρις ζει «δεύτερη εφηβεία»

Διαβάζεται σε 3'
Η τηλεοπτική σειρά που προέβλεψε όσα συμβαίνουν με την Κάμαλα Χάρις ζει «δεύτερη εφηβεία»
Η Julia Louis-Dreyfus ήταν η αντιπρόεδρος που ξαφνικά μια ημέρα έγινε πρόεδρος των ΗΠΑ. AP Photo/ Susan Walsh

Μετά την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν και την εμφάνιση της Κάμαλα Χάρις, το Veep κάνει νούμερα τηλεθέασης που δεν είχε απολαύσει στην πρώτη προβολή,

Υπάρχουν σενάρια που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πού μπορεί να φτάσει ο ανθρώπινος νους (συνήθως με εγκλήματα), πριν αποδειχθεί πως η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο νοσηρή. Άλλα είναι ‘βγαλμένα’ από τη ζωή.

Υπάρχουν και κάποια χαρακτηρίζονται ως ‘καθαρό’ προϊόν μυθοπλασίας και σε ύστερο χρόνο βλέπουμε να γίνεται ό,τι έχουμε παρακολουθήσει σε αυτές τις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές.

Το «Veep» του ΗΒΟ προστέθηκε στην τελευταία κατηγορία, με την τηλεθέαση της πρώτης σεζόν να εκτοξεύεται κατά 353% από την ημέρα που ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την επανεκλογή του και στήριξε την Κάμαλα Χάρις.

Η τηλεοπτική δουλειά που έχει για πρωταγωνίστρια την Τζούλια Λούις-Ντρέιφους ολοκληρώθηκε, στην 7η σεζόν της, το 2019. Παρ’ όλα αυτά, οι Αμερικανοί την αναζήτησαν μετά τις 22/7 και παρακολούθησαν 2.2 εκατομμύρια λεπτά μόνο εκείνο το 24ωρο.

Την προηγούμενη ημέρα τα λεπτά ήταν 486.000, με έναν εκ των δημιουργών να σχολιάζει στα social media πως έχει ενδιαφέρον ότι η δουλειά αυτή συγκεντρώνει τώρα πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από όταν κυκλοφόρησε.

Σε ό,τι αφορά το σενάριο, η Mέιερ (Ντρέιφους) είναι γερουσιαστής από το Μέριλαντ που διεκδικεί την προεδρία του κόμματος, αλλά χάνει  από τον Στιούαρτ Χιους. Γίνεται συνεργάτιδα του και αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. Όταν ο Χέιζ αίφνης παραιτείται (λόγω θεμάτων ψυχικής υγείας της συζύγου του -όχι του ιδίου), η Μέιερ γίνεται πρόεδρος, πριν διεκδικήσει το χρίσμα.

Ο αρχικός δημιουργός της σειράς, Αρμάντο Ιανούτσι (έφυγε μετά την τέταρτη σεζόν και ανέλαβε ως παραγωγός ο Ντέιβιντ Μαντέλ) ανήρτησε ξανά μια φωτογραφία του Μπάιντεν που φοράει γυαλιά ηλίου και περπατά στον Λευκό Οίκο δίπλα στη χαμογελαστή «Μέγιερ».

Χρήστης σχολίασε «ας θυμηθούμε πως το Veep έχει γράψει ήδη μια φανταστική έκδοση αυτού του σεναρίου: η Κάμαλα κληρονομεί την προεδρία και στη συνέχεια γίνεται υποψήφια».

Ο Ιανούτσι σχολίασε «μη ξεχνάτε επίσης, πως όλα αυτά είναι προϊόν μυθοπλασίας. Ακόμα δεν έχουμε δει το πραγματικό φινάλε».

Ο αντικαταστάτης του είπε στο Time οι σεναριογράφοι δεν είχαν κάποιου είδους ενόραση. «Ξοδέψαμε πολύ χρόνο για να συγκεντρώσουμε μια σειρά από κωμικούς συγγραφείς, στους οποίους αναθέσαμε να βρουν τον χειρότερο πολιτικό που μπορούσαμε να βρούμε, ο οποίος θα έλεγε και θα έκανε τα πιο χαζά πράγματα.

Και τότε μια μέρα, ξαφνικά, μια ημέρα έγινε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Σκεφτήκαμε πως… στην πραγματικότητα είχαμε προβλέψει τα πράγματα».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα