Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη Κύπριος καταζητούμενος για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας

Διαβάζεται σε 1'
Σύλληψη, φωτογραφία αρχείου
Σύλληψη, φωτογραφία αρχείου ISTOCK

Στον εντοπισμό και τη σύλληψη 36χρονου καταζητούμενου από την Κύπρο προχώρησαν οι αρχές στη Θεσσαλονίκη. Εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Κύπριος που καταζητείται στην πατρίδα του για συμμετοχή σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και εγκληματική οργάνωση, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος που είχαν εκδώσει οι Αρχές της Μεγαλονήσου.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., έγινε το απόγευμα της Πέμπτης (25/07) από ειδική ομάδα που δημιουργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή προσωπικού των Τμημάτων Δίωξης Εκβιαστών και Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της ίδιας Διεύθυνσης, αλλά και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα της Κύπρου, ο 36χρονος διώκεται για τα αδικήματα της συμμετοχής σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με χρήση εκρηκτικών υλών, της παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο συλληφθείς οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν στην έκδοσή του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα