Η τρανς κόρη του Μασκ απαντά για τον “ιό woke” – “Δεν θα το αφήσω να περάσει έτσι”

Διαβάζεται σε 8'
Ίλον Μασκ
Ίλον Μασκ AP

Στην πρώτη της συνέντευξη στο NBC News, η Vivian Jenna Wilson δήλωσε ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Ίλον Μασκ, συμπεριλαμβανομένου του ότι “δεν είναι κορίτσι”, την ώθησαν να τοποθετηθεί δημόσια

Η Βίβιαν Τζέννα Γουίλσον, η τρανς κόρη του Ίλον Μασκ, μίλησε για πρώτη φορά μετά την εξοργιστική τοποθέτηση του πατέρα της ο οποίος δήλωσε πως μετά τη φυλομετάβαση του, το παιδί του είναι “νεκρό” γι’ αυτόν και ότι σκοτώθηκε από τον “ιό woke”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο NBC News την Πέμπτη (25/07), είπε πως αποφάσισε να τοποθετηθεί καθώς οι πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ ξεπέρασαν τα όρια, ενώ, όπως αποκάλυψε, εκείνος ήταν απών και σκληρός μαζί της όταν ήταν παιδί λόγω της queer και θηλυκής της φύσης.

Η 20χρονη έδωσε τις δικές της απαντήσεις στα σχόλια του Μασκ σχετικά με εκείνη και την τρανς ταυτότητά της, όπου μεταξύ άλλων ισχυρίστηκε ότι είχε “εξαπατηθεί” ώστε να εγκρίνει την ιατρική της θεραπεία όταν ήταν 16 ετών.

Απαντώντας στο τελευταίο, η Γουίλσον είπε ότι ο Μασκ δεν είχε εξαπατηθεί και ότι, μετά από τις αρχικές αμφιβολίες, ήξερε καλά τι έκανε όταν συμφώνησε με τη θεραπεία της, η οποία απαιτούσε τη συγκατάθεση και των δύο γονέων.

“Νομίζω ότι υπέθεσε πως δεν θα αντιδράσω και θα αφήσω αυτό το θέμα χωρίς απάντηση” είπε η Γουίλσον σε τηλεφωνική συνέντευξη. “Αλλά δεν πρόκειται να το αφήσω έτσι, γιατί αν ψεύδεσαι για μένα μπροστά σε εκατομμύρια ανθρώπους, δεν θα το αφήσω να περάσει χωρίς αντίδραση.”

“Ήταν σπάνια παρών στη ζωή μου”

Στη συνέχεια, είπε πως, για όσο θυμάται, ο Μασκ δεν υπήρξε υποστηρικτικός πατέρας. Είπε ότι ήταν σπάνια παρών στη ζωή της, αφήνοντας εκείνη και τα αδέλφια της να τους φροντίζουν η μητέρα τους ή οι νταντάδες, παρόλο που ο Μασκ είχε κοινή επιμέλεια. Όταν ήταν παρών, την κακομεταχειριζόταν λεκτικά. “Ήταν ψυχρός. Θυμώνει εύκολα. Είναι αδιάφορος και εγωκεντρικός.”

Είπε επίσης πως ο πατέρας της την παρενοχλούσε λόγω των θηλυκών της χαρακτηριστικών και την πίεζε να φαίνεται πιο αρρενωπή, όπως να βαθύνει τη φωνή της από μικρή ηλικία.

“Ήμουν στην τέταρτη τάξη. Πήγαμε σε ένα ταξίδι που τελικά ήταν διαφήμιση για ένα από τα αυτοκίνητα — δεν θυμάμαι ποιο — και εκείνος με φώναζε συνεχώς γιατί η φωνή μου ήταν πολύ ψηλή,” είπε το κορίτσι. “Ήταν σκληρό.”

Η αλλαγή του ονόματος στα 18 της χρόνια

Η Γουίλσον και ο δίδυμος αδερφός της γεννήθηκαν από την πρώτη σύζυγο του Μασκ, την συγγραφέα Τζάστιν Μασκ. Το ζευγάρι χώρισε το 2008 και η Wilson είπε ότι οι γονείς της μοιράστηκαν την επιμέλεια μεταξύ των σπιτιών τους στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ο Μασκ, μαζί με την Γουίλσον, έχει 12 παιδιά.

Η Γουίλσον, που τώρα είναι φοιτήτρια γλωσσολογίας, δεν είχε δώσει ποτέ συνέντευξη πριν και είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ. Ωστόσο, το 2022 προκάλεσε προσοχή όταν ζήτησε δικαστική έγκριση στην Καλιφόρνια για να αλλάξει το όνομά της και, στη διαδικασία, αποκήρυξε τον πατέρα της.

“Δεν επιθυμώ πλέον να ζω με ή να έχω οποιαδήποτε σχέση με τον βιολογικό μου πατέρα,” είπε στην δικαστική κατάθεση.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη, τότε εξεπλάγη από την προσοχή των ΜΜΕ στην κατάθεσή της, την οποία υπέβαλε όταν ήταν 18 ετών. Είπε στη συνέντευξη ότι υποστηρίζει όσα έγραψε, αν και ίσως θα προσπαθούσε να είναι πιο εύγλωττη αν ήξερε την κάλυψη που θα έπαιρνε.

Εξομολογήθηκε επίσης ότι δεν είχε μιλήσει με τον Μασκ εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια και ότι αρνείται να καθορίζεται από αυτόν. “Θέλω να τονίσω κάτι: Είμαι ενήλικας. Είμαι 20 ετών. Δεν είμαι παιδί,” είπε. “Η ζωή μου πρέπει να καθορίζεται από τις δικές μου επιλογές.”

Οι ανατριχιαστικές δηλώσεις του Μασκ

Ο Μασκ ήταν εκείνος που έφερε ξανά στη δημοσιότητα τη σχέση με την κόρη του την Δευτέρα (22/07) μιλώντας για τη σχέση τους σε συνέντευξη που βιντεοσκοπήθηκε με τον ψυχολόγο και συντηρητικό σχολιαστή Jordan Peterson, δηλώνοντας ότι δεν υποστηρίζει την ταυτότητα φύλου της.

“Έχασα τον γιο μου, ουσιαστικά,” είπε ο Musk. Χρησιμοποίησε το όνομα με το οποίο γεννήθηκε η Γουίλσον, που θεωρείται deadname για τα τρανς άτομα, και είπε ότι εκείνη “πέθανε, σκοτωμένη από τον ιό του woke που προσβάλει το μυαλό”.

Σε ανάρτηση στο X, ο Μασκ είπε τη Δευτέρα ότι η Γουίλσον “γεννήθηκε ομοφυλόφιλη και ελαφρώς αυτιστική” και ότι, σε ηλικία 4 ετών, ταίριαζε σε ορισμένα ομοφυλοφιλικά στερεότυπα, όπως να αγαπά τα μιούζικαλ και να χρησιμοποιεί την έκφραση “φανταστικό!” για να περιγράψει ρούχα.

Ο Μασκ είχε μάλιστα δηλώσει στον Peterson ότι η φυλομετάβαση της Γουίλσον ήταν το κίνητρο για την είσοδό του στην “συντηρητική” πολιτική σκηνή. “Ορκίστηκα να καταστρέψω τον ιό του woke μυαλού μετά από αυτό, και κάνουμε κάποια πρόοδο,” είπε.

“Δεν ξέρει πώς ήμουν ως παιδί γιατί απλά δεν ήταν εκεί”

Το κορίτσι, σχολίασε τις πρόσφατες δηλώσεις του Μασκ σε σειρά αναρτήσεων την Πέμπτη στo Threads.

“Δεν ξέρει πώς ήμουν ως παιδί γιατί απλά δεν ήταν εκεί” έγραψε. “Και τον ελάχιστο χρόνο που ήταν, με παρενοχλούσε αδιάκοπα για τη θηλυκότητά μου και την queer ταυτότητά μου.”

“Με έχει μειώσει ως ένα χαρούμενο μικρό στερεότυπο,” συνέχισε. “Νομίζω ότι αυτό λέει πολλά για το πώς βλέπει τους queer ανθρώπους και τα παιδιά γενικότερα.”

Είπε ακόμη στο NBC News ότι για χρόνια σκεφτόταν να μιλήσει δημόσια για τη συμπεριφορά του Μασκ ως γονέα και ως ατόμου, αλλά δεν μπορούσε πλέον να παραμείνει σιωπηλή μετά τα σχόλιά του τη Δευτέρα.

Η Γουίλσον είπε ότι έκανε coming out δύο φορές στη ζωή της: μία φορά ως ομοφυλόφιλη στην όγδοη τάξη και μια δεύτερη ως τρανς όταν ήταν 16 ετών. Είπε ότι δεν θυμάται την αντίδραση του Μασκ την πρώτη φορά και ότι δεν ήταν παρούσα όταν εκείνος άκουσε από άλλους ότι ήταν τρανς, καθώς τότε είχε ξεκινήσει η πανδημία και ζούσε μόνο με τη μητέρα της. “Είναι πολύ υποστηρικτική. Την αγαπώ πολύ,” είπε για τη μητέρα της.

Η πανδημία, υπογράμμισε, ήταν μια ευκαιρία να ξεφύγει από την κακομεταχείριση του Μασκ. “Όταν ήρθε ο Covid, σκέφτηκα, ‘Δεν πηγαίνω εκεί,'” είπε. “Ήταν ουσιαστικά πολύ τυχερή στιγμή.”

Η δήλωση Μασκ περί “εξαπάτησης” για την θεραπεία πριν τη φυλομετάβαση

Ο Μασκ ισχυρίστηκε στον Peterson στη συνέντευξη ότι είχε “εξαπατηθεί” να υπογράψει έγγραφα που εξουσιοδοτούσαν ιατρική θεραπεία σχετική με την αλλαγή φύλου της— ένας ισχυρισμός που εκείνη είπε ότι δεν είναι αληθινός.

“Ουσιαστικά εξαπατήθηκα να υπογράψω έγγραφα για έναν από τους μεγαλύτερους γιους μου,” είπε ο Μασκ, χρησιμοποιώντας το όνομα γέννησής της.

“Αυτό ήταν πριν έχω πραγματικά καμία κατανόηση του τι συνέβαινε, και είχαμε τον Covid να συμβαίνει,” είπε, προσθέτοντας ότι του είχαν πει πως θα μπορούσε να αυτοκτονήσει.

Η Γουίλσον είπε ότι το 2020, όταν ήταν ακόμα ανήλικη στα 16 της, ήθελε να ξεκινήσει θεραπεία αλλά χρειαζόταν τη συγκατάθεση και των δύο γονέων σύμφωνα με τον νόμο της Καλιφόρνια. Είπε ότι η μητέρα της ήταν υποστηρικτική αλλά ο Μασκ αρχικά δεν ήταν. Είπε ότι του έστελνε μηνύματα για αρκετό καιρό.

“Προσπαθούσα να το κάνω αυτό για μήνες, αλλά είπε ότι έπρεπε να τον συναντήσω προσωπικά,” είπε. “Σε εκείνο το σημείο, ήταν πολύ ξεκάθαρο ότι και οι δύο είχαμε βαθιά περιφρόνηση ο ένας για τον άλλον.”

“Έχω ουσιαστικά βρεθεί σε ένα σημείο όπου, για μια ομάδα ανθρώπων, πρέπει ουσιαστικά να αποδείξω αν ήμουν αυτοκτονική ή όχι για να δικαιούμαι ιατρική αλλαγή φύλου,” είπε. “Είναι εντελώς απίστευτο.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα