ΕΔΕ και διαθεσιμότητα για τον αστυνομικό που έπαιρνε αναρρωτικές για να δουλεύει σε μπαρ

Διαβάζεται σε 3'
Αστυνομικός (Φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που, ενώ ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει, ξενυχτούσε και δούλευε σε μπαράκια. Δόθηκε εντολή για ΕΔΕ.

Σε συνέχεια της υπόθεσης σύλληψης του 31χρονου υπαρχιφύλακα που υπηρετούσε στις πεζές περιπολίες της Αθήνας, όπου δεν εμφανιζόταν σχεδόν ποτέ, αφού εξαπατούσε με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή της Ελληνικής Αστυνομίας για να λαμβάνει αναρρωτικές άδειες, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., εκτός των ποινικών κυρώσεων που αντιμετωπίζει, ελήφθησαν σε βάρος του και διοικητικές κυρώσεις, της διαθεσιμότητας και της διενέργειας ΕΔΕ σε βάρος του.

Χαρακτηριστικό της συμπεριφορά του είναι ότι, ενώ ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει από δήθεν οξεία οσφυαλγία από την οποία υπέφερε, την οποία είχε γνωματεύσει υπέρ του ιδιώτης γιατρός, ξενυχτούσε και δούλευε σε μπαράκια και για να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, προμηθεύτηκε ένα ζευγάρι πατερίτσες.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει:

«Σε συνέχεια του από 24-07-2024 Δελτίου Τύπου σχετικά με σύλληψη Αστυνομικού, ο οποίος προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ παράλληλα τέθηκε σε διαθεσιμότητα».

Το χρονικό της υπόθεσης

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της  ψευδούς κατάθεσης, χρήσης ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις και απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, ενώ περιλαμβάνεται σε αυτήν ακόμη ένας ιδιώτης ιατρός, ο οποίος δεν συνελήφθη καθώς δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία κατά τον υπηρεσιακό έλεγχο προέκυψαν σαφείς ενδείξεις ότι ο ιδιώτης γιατρός εξέδωσε ψευδώς ιατρικές γνωματεύσεις, αναφορικά με την κατάσταση υγείας του αστυνομικού, ότι δήθεν έπασχε από οξεία οσφυαλγία και πέρυσι δούλευε σε μπαρ στη Μύκονο ως μετρ.

Ειδικότερα, ο εμπλεκόμενος αστυνομικός χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα αδυναμίας ή ιδιαίτερης δυσκολίας μετακίνησής του, προκειμένου να αποφύγει την εξέτασή του, από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, είτε επικαλούμενος τις ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις, προσπάθησε να πείσει τα μέλη της επιτροπής ότι η κατάσταση της υγείας του χρήζει αναρρωτικής άδειας.

Ακολούθησε η διακριτική του επιτήρηση από αρμόδιο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, όπου διαπιστώθηκε η παραβατική συμπεριφορά του εμπλεκόμενου αστυνομικού, καθώς ενώ ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει από τους πόνους, το προηγούμενο βράδυ ξενύχτησε στα μπαράκια της Θεσσαλονίκης μέχρι τις πρωινές ώρες και το πρωί για να εμφανιστεί ενώπιον της επιτροπής, προμηθεύτηκε ένα ζευγάρι πατερίτσες. Λίγο πριν φτάσει στο κτίριο περπατούσε με βήμα ταχύ και μόλις έφτασε… ξαφνικά κουτσάθηκε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα