Καλοκαιρινές αποδράσεις με έξι βιβλιοπροτάσεις

Διαβάζεται σε 6'
Καλοκαιρινές αποδράσεις με έξι βιβλιοπροτάσεις
UNSPLASH

Όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν, η ανάγκη να ξεφύγεις γίνεται επιτακτική.

Ακόμα και αν δεν αποδράσεις σε κάποιο νησί με γαλαζοπράσινα νερά, έχουμε το τέλειο αντίδοτο: Ένα βιβλίο μπορεί πάντα να σε ταξιδέψει σε μέρη μακρινά, ενδιαφέροντα και σίγουρα πιο… δροσιστικά!

Είτε προτιμάς τον ανατριχιαστικό τρόμο, είτε τη βαθιά ανάλυση των ανθρώπινων σχέσεων, είτε τις ιστορικές αφηγήσεις, υπάρχει κάτι και για σένα εδώ.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε έξι βιβλία που σίγουρα αξίζουν τον χρόνο σου φέτος το καλοκαίρι.

Ταξίδια του μυαλού

Αν πρόκειται να διαβάσεις μόνο ένα βιβλίο φέτος το καλοκαίρι, τότε σου προτείνουμε την Αξία της προσοχής, του Johann Hari. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την αξία της συγκέντρωσης, γιατί τη χάνεις, αλλά και πώς να την ανακτήσεις.

Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι ότι η προσοχή σου διασπάται συνεχώς από ειδοποιήσεις, μέιλ και άλλα ψηφιακά ερεθίσματα, αυτό το βιβλίο θα σου προσφέρει την καθοδήγηση που χρειάζεσαι για να ξαναβρείς την ισορροπία σου.

Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωριστείς το κινητό σου για λίγο; Ίσως αυτό το καλοκαίρι είναι η ιδανική στιγμή για αποτοξίνωση από την τεχνολογία και μια βαθύτερη σύνδεση με τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Βούτηξε σε έναν κόσμο χωρίς περισπασμούς και επικεντρώσου στην ουσία της ζωής.

Aπόκτησέ το!

Ταξίδια της ψυχής

Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίπλοκες και συχνά δύσκολες στην κατανόηση και τη διαχείριση. Αν ενδιαφέρεσαι να καταλάβεις καλύτερα τις σχέσεις, το βιβλίο Συνδεδεμένοι των Amir Levine και Rachel S.F. Heller είναι ιδανικό για εσένα.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει τα απαραίτητα εργαλεία για να κατανοήσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας, να αναγνωρίσουμε τα μοτίβα μας και να βρούμε τρόπους να δημιουργήσουμε υγιείς και ισχυρούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι αυτογνωσίας και ανακάλυψε τα μυστικά της επιτυχίας για τις σχέσεις σου!

Απόκτησέ το!

Ταξίδια στον τρόμο

Αν ψάχνεις μια ιστορία που μπορεί να κάνει το αίμα σου να παγώσει ακόμα και με 40 βαθμούς, τότε ήρθε η στιγμή να μάθεις ότι το εμβληματικό μυθιστόρημα Κούτζο του βασιλιά των ιστοριών τρόμου, Στίβεν Κινγκ, επανακυκλοφορεί σε νέα έκδοση!

Ένας κάποτε καλόβολος και φιλικός σκύλος, κάνει ένα τρομερό λάθος: Κυνηγά έναν λαγό και τον ακολουθεί σε ένα κρυφό υπόγειο σπήλαιο, θέτοντας σε κίνηση μια τραγική αλληλουχία γεγονότων.

Ο Κούτζο δεν είναι πια ο εαυτός του. Καθώς η ασθένεια προχωρά, ο Κούτζο γίνεται ασταμάτητος και φονικός, σκορπώντας τον τρόμο σε όλη την κοινότητα.

Ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα τρόμου που σίγουρα θα σε κρατήσει ξύπνιο τα ζεστά καλοκαιρινά βράδια.

Απόκτησέ το!

Ταξίδια στο παρελθόν

Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο παρελθόν, τι θα άλλαζες, και κυρίως ποιον θα συναντούσες;

Στο δεύτερο βιβλίο του Πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια μετά το εκπληκτικό συγγραφικό ντεμπούτο του Πριν κρυώσει ο καφές, ο Τοσικάζου Καβαγκούτσι, μας συστήνει τέσσερις νέους χαρακτήρες που επιθυμούν να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία του ταξιδιού στο παρελθόν. Οι κανόνες είναι οι ίδιοι: να καθίσουν στη σωστή θέση, να δεχτούν τον καφέ που τους προσφέρουν και να επιστρέψουν στο παρόν πριν κρυώσει ο καφές.

Γεμάτο ευαισθησία και ζεστασιά, αυτό το βιβλίο είναι μια όμορφη υπενθύμιση της σημασίας των σχέσεων και της δύναμης της συγχώρεσης.

Απόκτησέ το!

Ταξίδια αγωνίας

Η Αντόνια Σκοτ, μια εξαιρετικά ικανή αναλύτρια και ντετέκτιβ, επιστρέφει σε μια συναρπαστική, γεμάτη δράση και αγωνία, περιπέτεια στο τρίτο βιβλίο της σειράς Κόκκινη Βασίλισσα, που πρόσφατα μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη από το Amazon Prime.  Ο Gomez-Jurado δημιουργεί μια ατμόσφαιρα έντασης και συνεχούς αγωνίας, καθώς οι ήρωές του αντιμετωπίζουν θανάσιμες παγίδες και απρόβλεπτες ανατροπές.

Ο Λευκός Βασιλιάς δεν είναι απλά ένα αστυνομικό μυθιστόρημα, αλλά μια εξερεύνηση της ανθρώπινης ψυχής, της εσωτερικής πάλης και των ηθικών διλημμάτων που συνοδεύουν κάθε μεγάλη απόφαση.  Με την ανατριχιαστική του πλοκή και τους βαθιά χαραγμένους χαρακτήρες, αυτό το βιβλίο θα σε κρατήσει σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα.

Απόκτησέ το!

Ταξίδια στο συναίσθημα

Η αγαπημένη Κριστίν Χάνα επιστρέφει με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που αναδεικνύει τη δύναμη, την αντοχή και το θάρρος των γυναικών σε περιόδους πολέμου.

Με τις Γυναίκες η Χάνα δημιουργεί μια πολυδιάστατη αφήγηση που εξετάζει τις διαφορετικές όψεις της ζωής κατά τη διάρκεια του πολέμου. Από τη σκληρή πραγματικότητα του πεδίου της μάχης μέχρι τις προσωπικές μάχες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στην καθημερινότητά τους, η ιστορία της Φραν είναι μια ωδή στην ανθρώπινη αντοχή και την ακατάβλητη θέληση να συνεχίσεις να ζεις και να αγαπάς, παρά τις δυσκολίες.

Ένα συναισθηματικό ταξίδι γεμάτο δύναμη και θάρρος!

Απόκτησέ το!

Απόλαυσε τη δροσιά της ανάγνωσης και άφησε τη φαντασία σου να σε ταξιδέψει.

Και αν οι επιλογές μας δεν σε ικανοποίησαν, μπορείς να απαντήσεις σε μερικές ερωτήσεις εδώ και να βρεις το βιβλίο που σου ταιριάζει.  Καλές αναγνώσεις και καλές αποδράσεις!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα