Δίκη για Μάτι: “Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο”

Διαβάζεται σε 2'
Πυρκαγιά στο Μάτι
Πυρκαγιά στο Μάτι EUROKINISSI

Συνεχίστηκαν οι μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που σώθηκαν από τη φωτιά στο Μάτι. Οι συγκλονιστικές λεπτομέρειες.

Με μαρτυρικές καταθέσεις ανθρώπων που κατόρθωσαν να σωθούν από την πύρινη κόλαση στο Μάτι, το καλοκαίρι του 2018, συνεχίστηκε η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων.

Ανάμεσά τους η αδελφή του Γρηγόρη Φύτρου, η οποία εκτός από τον αδελφό της έχασε και τα δύο ανίψια της. «Αυτοβούλως προσπάθησε να σωθεί και να σώσει τα παιδιά του. Η οδός διαφυγής έγινε θανάσιμη παγίδα για τον αδελφό μου και τα παιδιά του. Η ανήψια μου βρέθηκε στο κενό .. Στο κτήμα Φράγκου ο αδελφός μου, ο γιος του και τόσοι άλλοι άνθρωποι. Η τραγική ειρωνία είναι πως τα υλικά αγαθά, το σπίτι, όλα, έμειναν ανέπαφα..Οι ψυχές χάθηκαν» είπε στο δικαστήριο.

Αντίστοιχη ήταν η κατάθεση της Δήμητρας Κατσοριδα που διασώθηκε από βάρκα μετά από ώρες στη θάλασσα. Η γυναίκα αναφέρθηκε στις αντίξοες συνθήκες που προηγήθηκαν της διάσωσής της, στο «σκοτάδι» και το «φόβος» που επικρατούσαν ενώ κολυμπούσε επί περίπου 4 ώρες. Η ίδια κατήγγειλε την απουσία του Λιμενικού Σώματος από τις επιχειρήσεις διάσωσης, εξηγώντας πως ήταν βάρκες ιδιωτών που διέσωσαν τον κόσμο.

«Λίγες μέρες μετά, που τηλεφώνησα στο Λιμεναρχείο για να μου πουν τα στοιχεία του αλιευτικού που μας έσωσε, ο Λιμενάρχης μου είπε «Καλημέρα σας! Ελπίζω να θεωρείτε ότι συνεισφέραμε στην διάσωση σας». Του απάντησα «Τινι τρόπω συνεισφέρατε;». Μου είπε πως «Δεν μπορούσαμε να έρθουμε διότι θα θερίζαμε κεφάλια». Τον ρώτησα «Εννοείτε ότι ήταν μεγάλα τα καράβια ;»και μου απάντησε θετικά. Τον ρώτησα «Ενημερώσατε τον Πειραιά να σας συντρέξει με πιο μικρά σκάφη;». Μου απάντησε «ναι».

Παράλληλα, η χήρα του Παύλου Τσαρμπου που δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη φωτιά, είπε: «Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο. Τρέχαμε πανικόβλητοι. Εκτός από τους ανθρώπους μας που χάσαμε, τόσοι εγκαυματίες ταλαιπωρούνται ακόμα. Πάλευαν στα κύματα με καμένες τις σάρκες τους. Που ζούμε? Είμαστε μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας μας. Έλεος».

Η δίκη συνεχίζεται.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα