Φυλάκιση 18 μηνών στον αστυνομικό που έπαιρνε αναρρωτικές για να δουλεύει σε μπαρ

Διαβάζεται σε 1'
Αστυνομικός (Φωτογραφία αρχείου)
Αστυνομικός (Φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Καταδικάστηκε ο αστυνομικός που, ενώ ισχυριζόταν ότι δεν μπορεί καν να περπατήσει, ξενυχτούσε και δούλευε σε μπαράκια.

Σε φυλάκιση 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα, χωρίς να του αναγνωριστεί ελαφρυντικό, καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη καθώς προσπάθησε να λάβει αναρρωτική άδεια με ψευδείς ιατρικές γνωματεύσεις.

Δεν προσήλθε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου και μέσω του συνηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες και επέμεινε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα οσφυαλγίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η Voria, ο αστυνομικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων που κατέθεσε ως μάρτυρας, υποστήριξε πως στη διάρκεια της παρακολούθησης έβλεπαν τον 31χρονο αστυνομικό να κρατάει παραμάσχαλα τις πατερίτσες και όταν έφτανε στο Αστυνομικό Μέγαρο για να βρεθεί ενώπιον της επιτροπής, τις χρησιμοποιούσε και παρίστανε πως έχει πρόβλημα.

Ο 31χρονος έχει ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο αστυνομικός αντιμετώπισε τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ιατρικής πιστοποίησης, απόπειρας υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης και ψευδούς κατάθεσης κατά εξακολούθηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα