Έρχονται ταινίες Avengers 5 και 6 – Ποιος διάσημος ηθοποιός επιστρέφει στη Marvel ως Doctor Doom

Διαβάζεται σε 5'
Η Marvel ανακοίνωσε τις ταινίες "Avengers: Doomsday" και "Avengers: Secret Wars"
Η Marvel ανακοίνωσε τις ταινίες "Avengers: Doomsday" και "Avengers: Secret Wars" AP

Η Marvel ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των ταινιών “Avengers: Doomsday” και “Avengers: Secret Wars”. Ποιος διάσημος ηθοποιός επιστρέφει στο MCU για να υποδυθεί τον εμβληματικό Doctor Doom.

Δυο μεγάλες αποκαλύψεις έκρυβε το χθεσινό panel των Marvel Studios στο φεστιβάλ Comic-Con International στον Σαν Ντιέγκο. Ο πρόεδρος των Marvel Studios, μεταξύ των παρουσιάσεων των τριών επερχόμενων ταινιών του MCU (“Captain America: Brave New World ,  “Thunderbolts” και “Fantastic Four”), ανακοίνωσε επίσημα ότι θα γυριστούν δύο ακόμα ταινίες Avengers: Οι τίτλοι αυτών είναι “Avengers: Doomsday” και “Avengers: Secret Wars“, οι οποίες αναμένεται να προβληθούν στους κινηματογράφους τον Μάιο του 2026 και τον Μάιο του 2027 αντίστοιχα.

Τη σκηνοθεσία και των δύο αναλαμβάνουν οι αδερφοί Russo, σκηνοθέτες των προηγούμενων ταινιών Avengers (Infinity War και Endgame) που αποτελούν τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες ταινίες του franchise. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος του Avengers 5, η ομάδα των υπερηρώων πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη με τον θρυλικό κακό των κόμικς Doctor Doom. Η δεύτερη μεγάλη αποκάλυψη του πάνελ λοιπόν ήταν ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον Victor Von Doom που δεν είναι άλλος από τον “Iron Man” Robert Downey Junior. «Αν πρόκειται να το κάνουμε αυτό… τότε θα χρειαστούμε τον καλύτερο ηθοποιό στον κόσμο. Ως απόδειξη των αδιανόητων δυνατοτήτων του σύμπαντος της Marvel, σας παρουσιάζουμε το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να παίξει τον Victor von Doom…» ανέφεραν οι αδερφοί Russo.

Η στιγμή που ανακοινώθηκε ο 59χρονος ηθοποιός ήταν κινηματογραφική: Τη σκηνή του πάνελ κατέκλυσαν 24 μασκοφόροι που φορούσαν όλοι τη μεταλλική μάσκα του Doom και ανάμεσά τους ξεπρόβαλε ένας με πράσινο κοστούμι: Έβγαλε τη μάσκα του και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο Downey Junior.

«Νέα μάσκα, ίδιο καθήκον. Τι να σας πω, μου αρέσει να υποδύομαι περίπλοκους χαρακτήρες» δήλωσε ο Downey Jr.

Δείτε τα “αποκαλυπτήρια” του Doctor Doom (από το 05.22 και μετά):

 

Από τους τίτλους και μόνο των ταινιών, μαθαίνουμε αρκετές πληροφορίες: Αρχικά η Marvel εγκατέλειψε το σχέδιο που είχε να εγκαθιδρύσει ως νέο “αρχικακό” – μετά τον Thanos – τον Kang, ο οποίος είχε ήδη εμφανιστεί στην τηλεοπτική σειρά Loki και στην ταινία “Ant-man and the Wasp: Quantumania”. Οι λόγοι είναι προφανείς: τόσο το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη ο Τζόναθαν Μέιτζορς, ο ηθοποιός που ενσάρκωνε τον Kang, όσο και η αποτυχία του Quantumania σε box office και κριτικές. Ο Doctor Doom είναι η ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει μια νέα ιστορία ενδεχομένως αντάξια του Infinity War:

Επιπλέον το “Avengers: Secret Wars” θα σηματοδοτήσει λογικά την επίσημη είσοδο των X-men στο MCU: Στα κόμικ άλλωστε ο κρυφός πόλεμος ήταν μεταξύ των Avengers και των Μεταλλαγμένων.

Ο Robert Downey Junior θα υποδυθεί τον Doctor Doom στις νέες ταινίες των Avengers AP

Ποιος είναι ο Doctor Doom

O Doctor Doom  – κατά κόσμον Victor Von Doom – στα κόμικ παρουσιάζεται ως ο ιδιοφυής μονάρχης της Λατβέρια (φανταστικής χώρας στην ανατολική Ευρώπη), που έχει ως βασικό στόχο την παγκόσμια κυριαρχία. Είναι ένας ιδιαίτερα περίπλοκος χαρακτήρας ωστόσο και έχει έρθει αντιμέτωπος πολλάκις με όλους τους υπερήρωες των κόμικ, από τον Spider-man και τον Captain America μέχρι τους X-men και τους Fantastic Four (με τους τελευταίους έχει ιδιαίτερη σχέση, θα έλεγε κανείς είναι ο βασικός εχθρός τους).

Πρώτη του εμφάνιση ήταν τον Απρίλιο του 1962 στις σελίδες του Fantastic Four #5 και όπως οι περισσότεροι χαρακτήρες της Marvel, έτσι και αυτός είναι δημιούργημα των Stan Lee και Jack Kirby. Το εν λόγω κόμικ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές εκείνη την εποχή, και το θρυλικό δίδυμο Lee – Kirby ήθελε «να δημιουργήσει έναν συγκλονιστικό νέο κακό που θα αναστατώσει τις ψυχές των κομικόφιλων». Σκεπτόμενος το όνομά του, ο Lee κατέληξε στο Doctor Doom τόσο για την απλότητά του όσο για την υπονοούμενη απειλή του.

Marvel Comics

Σε συνέντευξή του 1987, ο Kirby είπε για τη μάσκα και το κοστούμι που εμπνεύστηκε για τον σχεδιασμό του Doctor Doom: «Ο Dr. Doom ήταν η κλασική σύλληψη του θανάτου. Τον φαντάστηκα σαν τον άνθρωπο με το Σιδηρούν Προσωπείο, που συμβόλιζε την έλευση του θανάτου. Για αυτό (του έβαλα) την πανοπλία και την κουκούλα. Συνέδεσα τον θάνατο με την πανοπλία και το μέταλλο ακριβώς γιατί ο θάνατος είναι κάτι απάνθρωπο, χωρίς έλεος και ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Η ανθρώπινη σάρκα εμπεριέχει αυτό το στοιχείο του ελέους, και έπρεπε να το εξαλείψω, για αυτό και σκέφτηκα τη μάσκα».

Ο Kirby περιέγραψε τον Doom ως «παρανοϊκό», έναν άνθρωπο που καταστράφηκε από το παραμορφωμένο πρόσωπό του και ήθελε όλος ο κόσμος να γίνει σαν εκείνον: «Ο Doom είναι κακός άνθρωπος, αλλά δεν ήταν πάντα κακός. Είχε τον σεβασμό των άλλων, ήταν τελειομανής».

Ο Doom έχει ήδη μεταφερθεί αρκετές φορές στη μικρή οθόνη, κυρίως μέσω των σειρών animation της Marvel καθώς και στη μεγάλη, σε 3 ταινίες: Τα “Fantastic Four” (2005) και “Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer” (2007), όπου τον υποδύθηκε ο Τζούλιαν ΜακΜάχον και στο reboot των Τεσσάρων Φανταστικών που δοκίμασε η Μarvel το 2015, όπου τον ενσάρκωσε ο Τόμπι Κέμπελ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα