Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο 3ο σετ, ισοπέδωσε τον Μπεργκς και πέρασε στον 2ο γύρο

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο Τσιτσιπάς επέστρεψε στο 3ο σετ, ισοπέδωσε τον Μπεργκς και πέρασε στον 2ο γύρο
Eurokinissi

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) δυσκολεύτηκε στο 2ο σετ απέναντι στον Ζιζού Μπεργκς (Νο87), όμως επέστρεψε στο 3ο σετ και με το επιβλητικό 1-6 επικράτησε 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο του μονού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο12) πέρασε το εμπόδιο του Ζιζού Μπεργκς (Νο87) και προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ντάνιελ Έβανς (Νο59).

Οπως αναφέρει το Sport24.gr o Έλληνας τενίστας προηγήθηκε, όμως είδε τον Βέλγο να ισοφαρίζει με το 2ο σετ, αλλά τελικά επέστρεψε στο 3ο σετ και με καθολική επικράτηση 0-6 πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο, ισοπεδώνοντάς τον αντίπαλό του, υποχρεώνοντάς τον σε 21 αβίαστα λάθη.

Ο Τσιτσιπάς δέχθηκε νωρίς break από τον Ζιζού Μπεργκς, αλλά απάντησε άμεσα με break και hold, ανατρέποντας γρήγορα της εις βάρος του κατάσταση και ισοφαρίζοντας σε 3-3.

Στη συνέχεια το σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τον Έλληνα τενίστα να χρειάζεται το tie-break για να λυγίσει τον Μπεργκς στο πρώτο σετ.

Ο Τσιτσιπάς έσβησε set-point στο tie-break και με 7-6 πήρε προβάδισμα με 1-0.

Η εικόνα ωστόσο, άλλαξε στο δεύτερο σετ, με τον Βέλγο τενίστα να χτίζει μία σημαντική διαφορά εξαρχής, κάνοντας break και παίρνοντας τρία διαδοχικά games για το 3-0.

Ο Νο12 στον κόσμο μείωσε προσωρινά σε 3-1, όμως ο Μπεργκς ήταν αμείλικτος, δεν άφησε περιθώρια στον Τσιτσιπά και με τρία σερί games ξανά έκλεισε το σετ με 6-1, με τους δύο τενίστες να οδηγούνται στο 3ο σετ.

Εκεί, ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε δυναμικά, κάνοντας δύο break και φτάνοντας με άνεση στο 1-6, πήρε το αίμα του πίσω για το 2ο σετ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα