Σέρρες: Κάηκαν πάνω από 11.000 στρέμματα παρθένου δάσους στο όρος Όρβηλος

Διαβάζεται σε 1'
Πυρκαγιά
Πυρκαγιά SOOC Alexandros Litsardakis

Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους στο όρος Όρβηλος από την πυρκαγιά στην περιοχή που έκαιγε για 11 ημέρες. “Το δάσος θα ξαναγίνει δάσος” διαμήνυσε ο δήμαρχος.

Πάνω από 11.000 στρέμματα παρθένου δάσους έχουν γίνει στάχτη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο όρο Όρβηλος, στις Σέρρες, το βράδυ της Πέμπτης 18 Ιουλίου και έκαιγε για 11 ημέρες.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σιντικής, Γιώργο Τάτσιο, στο σημείο δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο αλλά παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Ο δήμαρχος, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σημείωσε πως η φωτιά ξεκίνησε από πτώση κεραυνού.

Η καιγόμενη περιοχή ήταν δύσβατη και απροσπέλαστη για τις επίγειες δυνάμεις. Από την πρώτη στιγμή επιχείρησαν ελικόπτερα και αεροπλάνα που περιόρισαν μεν τη φωτιά αλλά δεν την εσβησαν λόγω των συνεχών αναζοπυρώσεων. Πλην της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας, προσωπικό και μέσα για την κατάσβεση της φωτιάς διέθεσαν ο δήμο Σιντικής, ο Στρατός, ο δήμος Σερρών και Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”, τόνισε και στη συνέχεια διαμήνυσε πως,

“Οποιαδήποτε σκέψη για εκμετάλλευση της καμένης περιοχής και ανάπτυξη εμπορικικής δραστηριότητας θα μας βρει απέναντι. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα εκμετάλλευσης του καμένου δάσους. Το δάσος θα ξαναγίνει δάσος“. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα