Γαλλία: Σε πλήρη λειτουργία το σιδηροδρομικό δίκτυο – Tι “βλέπουν” οι αρχές για το σαμποτάζ

Διαβάζεται σε 2'
Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας
Παρέλυσε το σιδηροδρομικό δίκτυο της Γαλλίας AP Photo/Yasin Dar

Τα τρένα στη Γαλλία λειτουργούν πλέον κανονικά μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς την ημέρα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

“Όλα τα τρένα” υψηλής ταχύτητας (TGV) του σιδηροδρομικού δικτύου της Γαλλίας κινούνται “κανονικά” σήμερα το πρωί, τρεις ημέρες μετά τις ενέργειες δολιοφθοράς που διαπράχθηκαν ανήμερα της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Πατρίς Βεργκριέτ.

“Σας το επιβεβαιώνω, σήμερα (Δευτέρα) το πρωί, όλα τα τρένα κινούνται, και στην γραμμή Est (σ.σ. εξυπηρετεί την ανατολική Γαλλία) –όπου αυτό γίνεται από το Σάββατο–, την γραμμή Atlantique (σ.σ. εξυπηρετεί τη δυτική Γαλλία), όπου χθες (Κυριακή) βρισκόμασταν ήδη σε μια σχεδόν φυσιολογική κατάσταση, και στην (γραμμή) Nord (σ.σ. εξυπηρετεί τη βόρεια Γαλλία), όπου χθες είχαμε τρία στα τέσσερα τρένα, σήμερα η κυκλοφορία είναι κανονική”, ανέφερε συγκεκριμένα ο Βεργκριέτ στο RTL.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, δήλωσε από την πλευρά του πως η Γαλλία κλίνει προς την πιθανότητα ακροαριστεροί εξτρεμιστές να βρίσκονται πίσω από τις ενέργειες δολιοφθοράς στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

“Ταυτοποιήσαμε το προφίλ διαφόρων ανθρώπων”, δήλωσε ο Νταρμανέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2 TV όσον αφορά την έρευνα για τους δολιοφθορείς. Ο τρόπος που έδρασαν αυτοί φέρει τα χαρακτηριστικά ακροαριστερών εξτρεμιστών, σημείωσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι περίπου 800.000 άνθρωποι αντιμετώπισαν πρόβλημα στις μετακινήσεις τους λόγω των κακόβουλων αυτών ενεργειών, μεταξύ των οποίων 100.000 που χρειάστηκε να ακυρωθούν άμεσα τα δρομολόγια των τρένων τους, πρόσθεσε ο Βεργκριέτ, σημειώνοντας ότι το κόστος για την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων SNCF θα είναι σημαντικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα