Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Γκουντούρα πάλεψε, αποκλείστηκε στα προημιτελικά της σπάθης και ξέσπασε σε κλάματα

Διαβάζεται σε 3'
Δώρα Γκουντούρα
Δώρα Γκουντούρα EUROKINISSI

Η Δώρα Γκουντούρα πάλεψε κόντρα στη Γαλλίδα, που ήταν και το φαβορί της αναμέτρησης, Μανόν Απίτι Μπρουνέ, ηττήθηκε με 15-13 και αποκλείστηκε από τα προημιτελικά της σπάθης. Ξέσπασε μετά τη λήξη του αγώνα.

Με απογοήτευση και ενστάσεις ως προς τους διαιτητές της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε η παρουσία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Όπως γράφει το SPORT24, η Ελληνίδα αθλήτρια της ξιφασκίας πάλεψε κόντρα στη χάλκινη ολυμπιονίκη του Τόκιο και νούμερο 5 της παγκόσμιας κατάταξης, Μανόν Απιτί-Μπρουνέ, ωστόσο έχασε στα σημεία με 15-13.

Η πλευρά της 27χρονης είχε και σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία, με τον ρέφερι του ματς να ακυρώνει δύο πόντους με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας.

Ειδικά στην μία περίπτωση, ο προπονητής της Γκουντούρα διαμαρτυρήθηκε έντονα, καθώς ο αγώνας θα οδηγούνταν στην απόλυτη ισοπαλία (14-14) και θα κρίνονταν στον 15ο πόντο.

Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Δελενίκας παραπονέθηκε έντονα κατά των διαιτητικών αποφάσεων, καθώς με το σκορ στο 14-13 υπέρ της Γαλλίδας, οι διαιτητές δεν κατοχύρωσαν δύο πόντους στην Γκούντουρα, οι οποίοι από το video check φάνηκαν ότι έπρεπε να πάνε στην 27χρονη Ελληνίδα.

Μάλιστα, ο Δελενίκας τη δεύτερη φορά φώναξε δυνατά “ντροπή”, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσφορία του.

Η Δώρα Γκουντούρα έχει κάθε λόγο να αισθάνεται απογοήτευση από δύο αποφάσεις των διαιτητών λίγο πριν το φινάλε που εν μέρει έφεραν την ήττα, με την Ελληνίδα πρωταθλήτρια της ξιφασκίας να συγκλονίζει με τις δηλώσεις της μπροστά στην κάμερα της ΕΡΤ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα.

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Παρόλα αυτά θέλω να δω κάποια χτυπήματα, όταν ηρεμήσω κα τα δω πιο καθαρά.

Θεωρώ ότι το ματς θα μπορούσε να πάει στα 14 όλα και να κριθεί στον πόντο με την κρίση του διαιτητή. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη, εμένα ο στόχος μου ήταν να έρθω να…”, τόνισε αρχικά η Δώρα Γκουντούρα, για να “σπάσει” κατόπιν on camera, και να συμπληρώσει μετά από μερικά δευτερόλεπτα:

“Δες είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση.

Εκεί που πρέπει να μπαίνεις, να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη του κόσμου, όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει. Συνεχίζουμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα