Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια – Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών

Διαβάζεται σε 3'
Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Εύβοια – Διαδοχικές εκκενώσεις οικισμών
Φωτιά στην Εύβοια INTIME

Αυξάνονται διαρκώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που μαίνεται στην Εύβοια. Διαδοχικά μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών. Σε ετοιμότητα και το Λιμενικό.

Μεγάλες και επικίνδυνες, πλέον, διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στις Πετριές, του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά μαίνεται κοντά σε σπίτια και συγκεκριμένα ανάμεσα στους οικισμούς Κριεζά και Πετριές, αλλά με νότια κατεύθυνση από τους δυνατούς βόρειους ανέμους που πνέουν στην περιοχή, εντάσεως 4 με ριπές 7 μποφόρ. Δηλαδή, η φωτιά κινείται προς αγροτικές εκτάσεις και όχι μέσα στους οικισμούς επί του παρόντος.

Μέσα σε λίγα λεπτά, έχουν σταλεί διαδοχικά μηνύματα από την υπηρεσία 112, ζητώντας από κατοίκους να εκκενώσουν χωριά. Μέχρι στιγμής, έχουν εκκενωθεί οι εξής οικισμοί:

  • Κριεζά
  • Πετριές
  • Κοσκινάς

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις: 136 πυροσβέστες με 43 οχήματα και 5 πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος επιχειρούν 16 αεροσκάφη και 8ελικόπτερα.

Επίσης, μεταβαίνει από τον Πειραιά πυροσβεστικό πλοιάριο, ενώ ενημερώθηκε για ανάλογες ενέργειες και το Λιμενικό Σώμα. Δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να διευκολύνουν στην απομάκρυνση των κατοίκων.

Μεταβαίνουν, ακόμη, ακτοπλοϊκώς από την Αγία Μαρίνα 53 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα.

Φωτιά στην Εύβοια INTIME
Φωτιά στην Εύβοια INTIME
Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια
Μεγάλη φωτιά στην Εύβοια Eviathema.gr / EUROKINISSI

Βίντεο από το σημείο της φωτιάς

Την τελευταία ώρα, κάτοικοι από τις γύρω περιοχές και κυρίως από τον Δύστο, δίνουν μάχη για να μπορέσουν να ανακόψουν τη φωτιά πριν αυτή μπει μέσα στον κάμπο. Με τα τρακτέρ, τις υδροφόρες και κάθε είδους μηχανήματα, επιχειρούν να δημιουργήσουν ζώνες που δεν θα επιτρέψουν στη φωτιά επεκταθεί.

«Με τα τρακτέρ κόβουμε χωράφια και δρόμους για να μην περνάει η φωτιά προς τον κάμπο» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι στο Evima.gr. Σε κάποια σημεία, πάντως, η φωτιά πέρασε στον κάμπο με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και να πέσουν όλοι προς τα εκεί έτσι ώστε να τη σταματήσουν.

 

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα