“Άλλος Άνθρωπος”: Κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση στον Πολυχρονόπουλο και 2 συγγενείς του

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος EUROKINISSI

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών στον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενείς του. Κατηγορούνται για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Την ιδιότητα του κατηγορούμενου αποκτά πλέον ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος Άνθρωπος» Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μετά την απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας να ασκήσει σε βάρος του, αλλά και κατά συνεργατών του, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Πλέον ο Κ. Πολυχρονόπουλος και ακόμη 2 συγγενικά του πρόσωπα, η μητέρα του και ο γαμπρός του, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελικές αρχές έκριναν πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ότι το ποσό των 600.000 ευρώ περίπου που δόθηκαν στην οργάνωση ως δωρεές το διάστημα 2020 έως 2023, χρησιμοποιήθηκε από τον Κ. Πολυχρονόπουλο για την εξυπηρέτηση προσωπικών αναγκών, και συγκεκριμένα κατέληξε σε τυχερά παιχνίδια και σε στοιχηματικές εταιρίες. Τα συγγενικά του πρόσωπα φέρονται να διακίνησαν τα ποσά αυτά μέσα από τέσσερις προσωπικούς λογαριασμούς προκειμένου να καταλήξουν στον ιδρυτή του «Άλλου Ανθρώπου».

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, σύμφωνα με το οποίο προέκυψαν ενδείξεις ότι ο βασικός κατηγορούμενος και ιδρυτής της οργάνωσης δεν χρησιμοποιούσε τις δωρεές για τους σκοπούς που τις λάμβανε, αλλά για προσωπικό του όφελος. Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Ασφαλείας που είχε αναλάβει να ελέγξει εκ νέου τοις κινήσεις λογαριασμών από πιστωτικά ιδρύματα αλλά και από στοιχηματικές εταιρίες, ολοκλήρωσε την έρευνα του, διαβιβάζοντας τα αποτελέσματα που προέκυψαν στις εισαγγελικές αρχές.

Από την πλευρά του, ο Κ. Πολυχρονόπουλος από την έναρξη της προκαταρκτικής εξέτασης έχει εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι: «Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό. Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα