Αρθούρος Ζερβός: Πέθανε ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρωτεργάτης των ΑΠΕ

Διαβάζεται σε 2'
Αρθούρος Ζερβός
Αρθούρος Ζερβός EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή ο Αρθούρος Ζερβός, μηχανικός και πανεπιστημιακός με πλούσιο υπόβαθρο στον τομέα της ενέργειας. Είχε διατελέσει πρόεδρος της ΔΕΗ.

Πέθανε το βράδυ της Δευτέρας (29/07) ο Αρθούρος Ζερβός, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και πρωτεργάτης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο Αρθούρος Ζερβός ήταν μηχανικός και πανεπιστημιακός, γνωστός κυρίως για τον ρόλο του ως πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) στην Ελλάδα, με πλούσιο υπόβαθρο στον τομέα της ενέργειας, ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στην επαγγελματική του καριέρα, ο Αρθούρος Ζερβός είχε διατελέσει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (European Wind Energy Association – EWEA), της Παγκόσμιας Ένωσης Αιολικής Ενέργειας (Global Wind Energy Council – GWEC) και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (European Renewable Energy Council – EREC).

Ο Αρθούρος Ζερβός είχε, επίσης, δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών και είχε συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της πολιτικής και της τεχνολογίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ευρώπη και παγκοσμίως.

Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) αποχαιρέτησε τον Αρθούρο Ζερβό με μια ανακοίνωση:

“Με μεγάλη λύπη & συγκίνηση, αποχαιρετούμε τον Αρθούρο Ζερβό.

Καθηγητής ΕΜΠ, ιδρυτικό μας μέλος, Πρόεδρος EWEA & REN21, Πρόεδρος ΔΕΗ. Αγάπησε και πρόσφερε στην αιολική ενέργεια και σε όλους εμάς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα