Κυβερνητικές πηγές για υποκλοπές: Η Δικαιοσύνη μίλησε

Διαβάζεται σε 2'
Κυβερνητικές πηγές για υποκλοπές: Η Δικαιοσύνη μίλησε
SOOC

Το πόρισμα του Αρείου Πάγου, που αποφαίνεται ότι δεν υπήρξε εμπλοκή της ΕΥΠ με το Predator και ασκεί ποινικές διώξεις μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες, σχολιάζουν από την κυβέρνηση

Με προφανή ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην κυβέρνηση το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές. Και αυτό καθώς ο Άρειος Πάγος απεφάνθη τελικά πως δεν υπήρξε εμπλοκή της ΕΥΠ με το Predator και ασκεί ποινικές διώξεις μόνο σε ιδιωτικές εταιρείες.

“Από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι αναμένουμε τις αποφάσεις τις Δικαιοσύνης, κάτι που αποτελεί πάγια θέση της Κυβέρνησης.

Η Δικαιοσύνη μίλησε και παρουσίασε το ενδελεχές και εμπεριστατωμένο αποτέλεσμα της έρευνάς της”, έλεγαν κυβερνητικές πηγές.

“Κατά το σκέλος της υπόθεσης που ακόμα εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, επαναλαμβάνουμε την ανωτέρω πάγια θέση μας περί εμπιστοσύνης στις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές” προσέθεταν. Και κατέληγαν με αιχμές κατά της αντιπολίτευσης: “Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις όλων όσοι είχαν σπεύσει να καταδικάσουν υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες πριν την κρίση της Δικαιοσύνης.”

Υπενθυμίζεται ότι ο Άρειος Πάγος ολοκληρώνει την έρευνα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, βάζοντας τέλος στην έρευνα ως προς το σκέλος που αφορά στις ενέργειες της ΕΥΠ.

Δεν υπήρξε καμία απολύτως εμπλοκή με το κατασκοπευτικό λογισμικό predator ή οποιοδήποτε άλλο παρόμοιο λογισμικό κρατικής υπηρεσίας και δη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ), της Αντιτρομοκρατικής (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) και γενικότερα της ΕΛΑΣ (Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) ή οποιουδήποτε κρατικού λειτουργού”, αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης.

Κατά την ανώτατη εισαγγελική αρχή, εντοπίστηκαν επαρκείς ενδείξεις μόνο για εκπροσώπους εμπλεκομένων εταιριών για τους οποίους ασκεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για παραβίαση απορρήτου τηλεπικοινωνιών, λόγω του νόμου του 2019.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα