Μόλις βγήκε η καλύτερη φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων

Διαβάζεται σε 2'
Μόλις βγήκε η καλύτερη φωτογραφία των Ολυμπιακών Αγώνων
Ο Gabriel Medina στη φωτογραφία που μοιάζει ψεύτικη, αλλά είναι 100% πραγματική. AFP JEROME BROUILLET

Ο Jerome Brouillet του AFP πρόσφερε μια εικόνα που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να είναι δημιούργημα τεχνητής νοημοσύνης. Αλλά δεν είναι.

Εκατοντάδες δημοσιογράφοι έχουν ‘επιστρατευτεί’ από όλα τα media του πλανήτη, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Σε κάθε event υπάρχουν συγκεκριμένες θέσεις στις οποίες κάθονται για να κάνουν τη δουλειά τους.

Εν ολίγοις, όλοι εκμεταλλεύονται τα ίδια μέσα. Δεν βγάζουν όμως, όλοι τις ίδιες φωτογραφίες.

Οι αγώνες του surf καλύπτονται από έξι φωτορεπόρτερ ως εξής: επιβιβάζονται σε μια βάρκα -ασταθή στις συνθήκες του ωκεανού- που είναι κοντά τις εξελίξεις. Αυτό συνέβη και τη Δευτέρα 29/6, στον 3ο γύρο της διαδικασίας πρόκρισης στους Αγώνες, στη γαλλική Ταϊτή.

Την ημέρα που οι 16 φιναλίστ έγιναν οκτώ (μόλις ένας θα πάρει το εισιτήριο), είχε ζέστη, με τους ελαφρούς ανέμους να εναλλάσσονται με τους δυσμενείς που δοκίμαζαν τους αθλητές. Όταν ένα τεράστιο κύμα βρέθηκε… στο δρόμο του Βραζιλιάνου -τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή- Gabriel Medina συνέβη αυτό:

Ο 30χρονος Βραζιλιάνος φαίνεται σαν να πατά σε στερεό έδαφος, με το σχοινί στο πόδι του να είναι ύποπτα οριζόντιο και και τη σανίδα του να μιμείται τέλεια τη στάση του.

Ο Jérôme Brouillet, φωτογράφος που έκανε τη λήψη για το Agence France-Presse εξήγησε πως «οι συνθήκες ήταν τέτοιες και τα κύματα ψηλότερα από ό,τι περιμέναμε. Ο Medina ήταν στο πίσω μέρος του κύματος και δεν μπορούσα να τον δω. Μετά ‘πετάχτηκε’ και τράβηξα τέσσερις φωτογραφίες. Η μια ήταν αυτή.

Δεν ήταν δύσκολη η λήψη. Περισσότερο είχε να κάνει με την πρόβλεψη της στιγμής και το πού θα εμφανιζόταν ο Medina, μέσα από το κύμα.

Όταν είδα το στιγμιότυπο, ομολογώ πως σοκαρίστηκα. Έξι λεπτά μετά τη δημοσίευση της, έλαβα αμέτρητα notifications από τα social media. Είχε ήδη κοινοποιηθεί από το ESPN».

Ο σέρφερ που πρωταγωνιστεί στη φωτογραφία προφανώς και τη δημοσίευσε στα δικά του social media. Ως πιστός Χριστιανός, παρέθεσε τον Παύλο από το εδάφιο 4:13 της Επιστολής προς Φιλιππησίους: «Μπορώ να κάνω τα πάντα μέσω Εκείνου που με ενισχύει».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα