10 τροφές που βοηθούν στη μείωση του άγχους

Διαβάζεται σε 2'
10 τροφές που βοηθούν στη μείωση του άγχους

Ποιες τροφές μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους και πώς;

Το άγχος είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους καθημερινά. Η σωστή διατροφή μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση του άγχους, προσφέροντας θρεπτικά συστατικά που βοηθούν το σώμα και το μυαλό να παραμείνουν υγιή και ισορροπημένα.

Ακολουθούν αναλυτικά κάποιες από τις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του άγχους:

Μαύρη Σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή που έχουν αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τη διάθεση και μειώνουν το άγχος. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ενδορφινών.

Πράσινο Τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει L-θεανίνη, ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι προάγει την ηρεμία και την χαλάρωση χωρίς να προκαλεί υπνηλία.

Βρώμη

Η βρώμη είναι μια καλή πηγή σύνθετων υδατανθράκων, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, βελτιώνοντας τη διάθεση και μειώνοντας το άγχος.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα του άγχους μειώνοντας την φλεγμονή και προάγοντας την υγεία του εγκεφάλου.

Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι γνωστές για την ικανότητά τους να μειώνουν το άγχος και να βελτιώνουν τη διάθεση.

Γιαούρτι

Το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι επηρεάζουν θετικά τη διάθεση και μειώνουν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Ξηροί Καρποί

Οι ξηροί καρποί, όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, περιέχουν μαγνήσιο και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της καλής λειτουργίας του εγκεφάλου και στη μείωση του άγχους.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων της κορτιζόλης, της ορμόνης του άγχους, στον οργανισμό.

Μπλε Μούρα

Τα μπλε μούρα είναι γεμάτα αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση του οξειδωτικού στρες που προκαλείται από το άγχος.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι είναι γνωστό για τις χαλαρωτικές του ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα