Μια υπέροχη γειτονιά στη Σύρο

Διαβάζεται σε 3'
Μια υπέροχη γειτονιά στη Σύρο

Η Ερμούπολη της Σύρου φιλοξενεί δύο από τις πιο ξεχωριστές εμπειρίες εστίασης των κυκλάδων ίσως και της Ελλάδας.

Γίνεται λόγος για το γνωστό πλέον Porte Galleria Del Cocktail και το ολοκαίνουργιο Ikigai Sushi Bar που υπόσχονται στους καλεσμένους τους, αξέχαστες βραδιές απόλαυσης και διασκέδασης, σε ένα μαγευτικό περιβάλλον στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης.

Σε απόσταση αναπνοής μεταξύ τους, το Porte όπως είναι γνωστό έχει φέρει 4 και πλέον χρόνια στο νησί της Σύρου τη μυσταγωγία του σύγχρονου bar ενώ απέναντί του το Ikigai Sushi Bar συστήνει το sushi στην αυθεντική ιαπωνική του μορφή.

Ας δούμε λίγο τι είδαμε τί μάθαμε τι νιώσαμε σε αυτή την ξεχωριστή γειτονιά. Ο Χάρης Τάγιος με τους φίλους του, ιδιοκτήτες των μαγαζιών μας ξεναγούν και αισθανόμαστε την ξεχωριστή τους φιλοξενία.

PORTE GALLERIA DEL COCKTAIL

Η Τέχνη των Κοκτέιλ σε Ένα Ιστορικό Νεοκλασικό

Μπαίνοντας στην 5η σεζόν λειτουργίας του, το Porte συστήνεται και πάλι στο κοινό, ακόμα πιο ανανεωμένο, με νέες δημιουργικές ιδέες αλλά και τη διαχρονική ποιότητα σε αυτό που φτάνει στο ποτήρι του επισκέπτη του.

Τοποθετημένο σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Ερμούπολης, στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου και με την οροφογραφία να απεικονίζει την αποθέωση του Ηρακλή από το δωδεκάθεο, το cocktail bar έχει γίνει σήμα κατατεθέν για τους locals αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Στο εσωτερικό, η κομψή διακόσμηση συνδυάζει την κλασική αισθητική της Σύρου με σύγχρονα στοιχεία, δημιουργώντας έναν χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μοναδικά κοκτέιλ. Τα τελευταία τρία χρόνια τη λίστα των κοκτέιλ επιμελείται ο διακεκριμένος mixologist Γιώργος Δαχρετζής, πρώην μέλος του ομίλου The Clumsies. Οι πιό σύγχρονες τεχνικές όπως clarification, milk wash, infuse σε κενό αέρος και cold infuse εφαρμόζονται ώστε το γευστικό αποτέλεσμα να είναι απλά μοναδικό.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο μιας και η επιτυχία των κοκτέιλ, αλλά και του ίδιου του μαγαζιού, είναι τόσο μεγάλη, που τον περασμένο χειμώνα προσκλήθηκαν να παρουσιαστούν σε ένα τριήμερο event στο Manhattan της Νέας Υόρκης.

Το Porte Galleria Del Cocktail είναι ανοιχτό από το πρωί, προσφέροντας καφέ και brunch, και από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα με ποιοτική χαλαρωτική μουσική ή και διασκεδαστική τα Σαββατοκύριακα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το porte.gr ή στο instagram https://www.instagram.com/porte_galleriadelcocktail/

IKIGAI SUSHI BAR

Ιαπωνική Τέχνη στο Πιάτο

Το Ikigai Sushi Bar ακριβώς απέναντι απο το Porte αποτελεί τη νέα γαστρονομική προσθήκη στη νησί που συνοδεύει τα εξαιρετικά κοκτέιλ με ιδανικό τρόπο. Με executive chef τον γνωστό Γρηγόρη Αποστόλου, που προέρχεται από τα φημισμένα Zuma Mykonos, Zuma Dubai και Zuma Austria, και head chef τον Αναστάσιο Κόντη με καριέρα σε sushi bars στην Ολλανδία, το Ikigai προσφέρει απόλυτα αυθεντικές ιαπωνικές γεύσεις.

Το μενού που δοκιμάσαμε περιλαμβάνει εκρηκτικές umami γεύσεις σε συνθέσεις απο ρολάκια, σασίμι, νιγκίρι, και ενα raw bar με φρέσκα ψάρια, όπως σεβίτσε, ταρτάρ, καρπάτσιο, δημιουργώντας μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία που σαγηνεύει.

Κοσμογυρισμενοι θαμώνες αρέσκονται να λένε πως το Ikigai δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα καλύτερα sushi bar του κόσμου!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το ikigaisushibar.gr ή https://www.instagram.com/ikigaisushibarsyros/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα