Αυλίδα: Πώς έγινε η σύγκρουση τρένου με φορτηγό – “Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να φρενάρει”

Διαβάζεται σε 2'
Φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο με 130 επιβάτες
Φορτηγό συγκρούστηκε με τρένο με 130 επιβάτες INTIME

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά από τη σύγκρουση που σημειώθηκε λίγο έξω από την Αυλίδα, όταν φορτηγό εξετράπη από την πορεία του και έπεσε πάνω σε τρένο με 130 επιβάτες.

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών μετά τη σύγκρουση φορτηγού με τρένο, στο ύψος της Αυλίδας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρία άτομα.

Η διερχόμενη αμαξοστοιχία 1551, με 130 επιβάτες, εκτελούσε το δρομολόγιο από Χαλκίδα προς Αθήνα, όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, η σύγκρουση προέκυψε όταν το λάστιχο του φορτηγού -που κινείτο στον περιφερειακό δρόμο κοντά στις ράγες- έσκασε, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο του οχήματος, να πέσει πάνω στις γραμμές του τρένου και να ακινητοποιηθεί.

Σύγκρουση φορτηγού με τρένο κοντά στην Αυλίδα
Σύγκρουση φορτηγού με τρένο κοντά στην Αυλίδα ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ/INTIME NEWS
Σύγκρουση φορτηγού με τρένο κοντά στην Αυλίδα
Σύγκρουση φορτηγού με τρένο κοντά στην Αυλίδα ΚΩΣΤΑΣ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑΣ/INTIME NEWS

Στη συνέχεια, το τρένο συγκρούστηκε με το ακινητοποιημένο όχημα, με τους δύο μηχανοδηγούς να εγκαταλείπουν την καμπίνα μηχανοδήγησης πριν από τη σύγκρουση.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, που έσπευσε στο σημείο, επιχείρησε για τον απεγκλωβισμό των 130 επιβατών και δρομολογήθηκαν λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους. Τα λεωφορεία μεταφέρουν τους επιβάτες μέχρι την Οινόη και από εκεί θα συνεχίσουν με τρένο προς τον προορισμό τους.

Παρά το γεγονός πως στην αρχική ανακοίνωση της Hellenic Train δεν γινόταν λόγος και κάποιο τραυματισμό, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση τρεις ελαφρά τραυματίες -δύο παιδιά κι ένας ενήλικος- διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας.

«Ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε να φρενάρει»

Στην ιστοσελίδα eviaonline μίλησε επιβάτης της αμαξοστοιχίας 1551, ο οποίος περιέγραψε την στιγμή της σύγκρουσης.

«Η νταλίκα είχε εκτροχιαστεί. Έσκασε το λάστιχο απ’ ό,τι άκουσα. Πάλι καλά ο οδηγός του τρένου πρόλαβε να φρενάρει, δεν πήγαινε και με πολλά χιλιόμετρα. Ευτυχώς και ο οδηγός της νταλίκας είναι καλά».

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα