Πάνω από 40 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Διαβάζεται σε 2'
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου)
Canadair σε κατάσβεση φωτιάς (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Συγχαρητήρια Κικίλια για την υπερπροσπάθεια των πυροσβεστών στις Πετριές Εύβοιας, όπου τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες

Τις 43 έφτασαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, από τις οποίες οι 39 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Κικίλιας για Εύβοια: Περαστικά στους δύο πυροσβέστες μας που τραυματίστηκαν

Για την μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά στις Πετριές Εύβοιας που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική, κατά την οποία τραυματίστηκαν ελαφρά και δύο πυροσβέστες, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

«Χωρίς ενεργές εστίες είναι πλέον η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν περίπου 24 ώρες στην Εύβοια. Παρότι η φωτιά δεν έκαψε δάσος, αλλά χορτολιβαδική έκταση και  θαμνώδη βλάστηση, δεν υποτιμούμε την οικολογική επίπτωση  στην Εύβοια που τα τελευταία χρόνια έχει δοκιμαστεί σκληρά από καταστροφικές πυρκαγιές. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας  με 26 εναέρια μέσα, 56 οχήματα, 205 πυροσβέστες, 11 ομάδες δασοκομάντος, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του ΓΕΕΘΑ  έδωσαν συνεχή μάχη μέρα και νύχτα. Προστατεύτηκαν τα σπίτια των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Κόσκινα, ενώ διασώθηκε και ο σημαντικός υδροβιότοπος του Δύστου.

Ευχαριστώ θερμά τους πυροσβέστες για τον μεγάλο αγώνα τους και  σε αυτή την πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά και εύχομαι περαστικά στους δύο πυροσβέστες μας που τραυματίστηκαν κατά την  προσπάθεια της κατάσβεσης.

Και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, τους δημάρχους, το προσωπικό των ΟΤΑ, την ΕΛ.ΑΣ., τις Ένοπλες Δυνάμεις και φυσικά στους σπουδαίους εθελοντές και κατοίκους, που πάλεψαν μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις για να προστατέψουν ζωές, περιουσίες και περιβάλλον».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα