Ολυμπιακοί Αγώνες: Κατάλληλος ο Σηκουάνας μετά τα νέα τεστ – Κανονικά το τρίαθλο

Διαβάζεται σε 1'
Πραγματοποιήθηκε το τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα
Πραγματοποιήθηκε το τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα Martin Bureau/Pool Photo / AP

“Πράσινο φως” για τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων στον Σηκουάνα, μετά τα νέα τεστ που έγιναν στα ύδατα. Πραγματοποιήθηκε το τρίαθλο γυναικών.

Κανονικά πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (31/07) το τρίαθλο γυναικών στον Σηκουάνα, σηματοδοτώντας την έναρξη του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αφού τα νέα τεστ που έγιναν στα ύδατα του ποταμού, έδειξαν ότι η ποιότητα του νερού είναι κατάλληλη.

Υπενθυμίζεται πως το κομμάτι της κολύμβησης στο τρίαθλο ανδρών θα διεξαγόταν την Τρίτη το πρωί (30/07), ωστόσο αναβλήθηκε για σήμερα, Τετάρτη (31/07), καθώς οι μετρήσεις που έγιναν στα νερά δεν παρείχαν επαρκείς εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών.

Οι προπονήσεις στον Σηκουάνα για το τρίαθλο είχαν αναβληθεί, επίσης, για τον ίδιο λόγο τις προηγούμενες μέρες.

Οι βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου στο Παρίσι οδήγησαν σε μόλυνση των υδάτων του Σηκουάνα και μεγάλο “πονοκέφαλο” στους διοργανωτές.

Το κολύμπι στο ποτάμι είχε απαγορευτεί για περισσότερα από 100 χρόνια λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης και του κινδύνου ασθενειών, αλλά οι γαλλικές αρχές έχουν επενδύσει πολλά για να κάνουν τον Σηκουάνα κατάλληλο για κολύμπι, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι εργασίες για τον καθαρισμό του Σηκουάνα είχαν ξεκινήσει από το 2018, στο πλαίσιο ενός σχεδίου αναγέννησης ύψους 1,4 δισ. ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα