Μπελέρης: Αναβάλλεται η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης 

Διαβάζεται σε 2'
Ο Φρέντι Μπελέρης
Ο Φρέντι Μπελέρης Eurokinissi

Αναβάλλεται η συζήτηση για την αίτηση αποφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη με περιοριστικούς όρους. Στη φυλακή επιστρέφει ο ευρωβουλευτής.

Για την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 10:00 το πρωί, αναβλήθηκε η εκδίκαση του Φρέντι Μπελέρη για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους, καθώς έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινή των δύο ετών που του έχει επιβληθεί.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, οι δικηγόροι του συμβουλίου των φυλακών του Φίερι (IEVP) παρουσίασαν την έκθεση συμπεριφοράς για τον Φρέντι Μπελέρη με θετικούς βαθμούς, αλλά, όπως τόνισαν εμπλέκεται σε άλλο ποινικό αδίκημα. Η εισαγγελέας της έδρας, Oljana Gjergjefi, ζήτησε να δει την έκθεση, την οποία όμως δεν προσκόμισαν.

Ο δικηγόρος του Φρέντι Μπελέρη, Eugen Gjyzeli αντιτάχθηκε στην αναβολή της συνεδρίασης, ενώ από την πλευρά του ο Μπελέρης ανέφερε ότι δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει. Έκθεση αξιολόγησης για τη συμπεριφορά του στις φυλακές ζήτησε και ο δικαστής Alfred Konomi.

Σύμφωνα με την αναφορά των ενόρκων του IEPV, έχει καταγραφεί παλαιότερα άλλο ένα ποινικό αδίκημα. Από την πλευρά του ο δικηγόρος Eugen Gjyzari είπε ότι πρόκειται για αδίκημα που δεν υφίσταται πλέον.

Η αναβολή αυτή οφείλεται στο κλείσιμο των δικαστηρίων για το καλοκαίρι και ο ευρωβουλευτής επέστρεψε στη φυλακή. Εν τω μεταξύ το Διοικητικό Δικαστήριο της Αλβανίας απέρριψε χθες, Τρίτη 30 Ιουλίου, το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για αναστολή της διεξαγωγής των εκλογών στη Χειμάρρα που έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Αυγούστου, με αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα