Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι και οι δύο κατηγορούμενοι

Διαβάζεται σε 2'
Δίκη Καραϊβάζ: Αθώοι και οι δύο κατηγορούμενοι
INTIME NEWS

Το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφαση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αθώους λόγω αμφιβολιών έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τους δύο κατηγορούμενους για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Αντίθετα στην εισαγγελική πρόταση, ο πρώτος κρίθηκε αθώος με ψήφους 5-2 (μειοψηφίσε ο πρόεδρος και μια τακτική δικαστής), ενώ ο δεύτερος κρίθηκε αθώος με ψήφους 6-1 (μειοψήφισε η ίδια δικαστής).

Οι κατηγορούμενοι, αδέρφια, Έλληνες, 41 και 49 ετών, οι οποίοι κάθονταν στο εδώλιο σε κλοιό αστυνομικών που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν βαρύ οπλισμό, ξέσπασαν σε κλάματα και αγκαλιάστηκαν.

Η δικαστική αίθουσα είναι κατάμεστη, ενώ στην είσοδο του κτιρίου υπάρχουν από το πρωί συνεργεία ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.

Χήρα Καραϊβάζ: ”Δεν υπάρχει δικαίωση στον θάνατο”

Μετά την ανακοίνωση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η χήρα του δημοσιογράφου Στάθα Αλεξανδροπούλου προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

«Σήμερα ακούσαμε το αποτέλεσμα της δικής για τους κατηγορούμενους της δολοφονίας του Γιώργου. Το αποτέλεσμα είναι αθωωτικό. Σεβόμαστε την ελληνική δικαιοσύνη, όπως σεβόμαστε τις Αρχές αυτού του τόπου».

Αφού ευχαρίστησε τους δικηγόρους για τη διεξαγωγή της δίκης, είπε πως «συνεχίζουμε τις ζωές μας παρακάτω από εδώ και σήμερα.

Εγώ δεν πιστεύω ότι υπάρχει δικαίωση στον θάνατο. Ο Γιώργος δεν γυρνάει πίσω και αυτό είναι κάτι που το λέω από την πρώτη στιγμή μέχρι τη στιγμή που θα πεθάνω. Δεν θα ένιωθα κάτι διαφορετικό αν ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Για μένα ο Γιώργος λείπει από δίπλα μας, από την οικογένειά μας, από την αγκαλιά μου».

Αναφορικά με το ερώτημα για το αν θα βρεθούν οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας, η Στάθα Αλεξανδροπούλου απάντησε πως αυτό είναι θέμα των Αρχών. «Η πολιτεία θεωρώ ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και θα το κάνει».

Από την πλευρά της, η αδελφή του δημοσιογράφου, δήλωσε κι εκείνη ότι σέβεται την απόφαση της Δικαιοσύνης. «Έχουμε υπομονή και θα περιμένουμε για να βρεθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα