Μητσοτάκης: Στο χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009 η ανεργία τον Ιούνιο

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την υποχώρηση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό τον Ιούνιο.

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την υποχώρηση της ανεργίας σε μονοψήφιο ποσοστό τον Ιούνιο, κάνοντας λόγο για «θετικό νέο».

«Τελευταία ημέρα του Ιουλίου σήμερα και θα ήθελα να κλείσω τον μήνα με ένα πολύ θετικό νέο. Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία στην πατρίδα μας τον Ιούνιο έπεσε στο 9,6%, από 10,3% τον Μάιο» αναφέρει ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προσθέτοντας πως «πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τον αντίστοιχο μήνα του 2009».

Όπως επισημαίνει μάλιστα, «σε σχέση με τον Ιούνιο του 2019 η πτώση της ανεργίας ανέρχεται στις 8 ποσοστιαίες μονάδες, 9,6% από 17,5%. Και παράλληλα έχουμε αύξηση των απασχολούμενων κατά 400.000».

Ο πρωθυπουργός παραθέτει και κάποια επιμέρους στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, «η ανεργία των γυναικών έχει πέσει 2,2 μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2023, ενώ αντίστοιχα η ανεργία των νέων έχει πέσει κατά 2 μονάδες». Τα στοιχεία αυτά, όπως τονίζει, «δείχνουν ότι οι στοχευμένες πολιτικές μας έχουν θετικά αποτελέσματα».

«Φυσικά δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Γνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας. Στόχος μας είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα: στους μισθούς, στην ανεργία, στην ποιότητα ζωής. Και αυτόν τον στόχο θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε» προσθέτει.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα