Μια σκηνή έκτρωσης σε παράσταση προκάλεσε λιποθυμία στους θεατές

Διαβάζεται σε 2'
Θεατρική παράσταση (Φωτογραφία αρχείου)
Θεατρική παράσταση (Φωτογραφία αρχείου) iStock

Ο ρεαλισμός μιας σκηνής σε θεατρική παράσταση στη Βρετανία προκάλεσε λιποθυμία στην πλειονότητα των θεατών της.

Ένα βραβευμένο θεατρικό έργο που έκανε πρεμιέρα στη Βρετανία χρειάστηκε να διακοπεί για 10 λεπτά, καθώς αρκετοί θεατές -στην πλειονότητά τους άνδρες- ζήτησαν ιατρική βοήθεια μετά από μια σκηνή έκτρωσης.

Το έργο «The Years», σε σκηνοθεσία της Eline Arbo, αφορά την προσωπική και πολιτική ιστορία μιας γυναίκας, με φόντο την ταχέως μεταβαλλόμενη μεταπολεμική Ευρώπη – από τις προόδους στα αναπαραγωγικά δικαιώματα μέχρι τις αναποδιές, όπως ο σεξισμός στον εργασιακό χώρο.

Το δίωρο δράμα, το οποίο “ανέβηκε” πρώτη φορά στο Άμστερνταμ το 2022 πριν από την πρεμιέρα του στη Μεγάλη Βρετανία στο θέατρο Almeida, περιλαμβάνει μια σκηνή έκτρωσης στο πίσω μέρος του δρόμου περίπου στα μισά της διαδρομής.

Κατά τη διάρκεια της σκηνής, ένας άνδρας στις πρώτες θέσεις, κοντά στη σκηνή, έδειξε ότι αισθανόταν λιποθυμία, ενώ όσοι βρίσκονταν κοντά του έκαναν χειρονομίες προς το προσωπικό για να τον βοηθήσει. Ο άνδρας μεταφέρθηκε έξω από την αίθουσα, όπου τον συνόδευσαν κι άλλοι άνθρωποι που βρίσκονταν στο κοινό και δήλωσαν κι εκείνοι ότι αισθάνθηκαν λιποθυμία.

Όπως μεταδίδει ο Guardian, κατά τη διάρκεια της παύσης, ένα άλλο μέλος του κοινού φέρεται να φώναξε από τον κύκλο ότι η σκηνή «ήταν ντροπή» και ότι «δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση». Σε μια σπάνια κίνηση, οι ηθοποιοί επί σκηνής απάντησαν στον άνδρα λέγοντας ότι υπήρχαν «προειδοποιήσεις για την έκτρωση» στις οδηγίες του θεάτρου.

Σε ανακοίνωσή του, το θέατρο ανέφερε: «Το έργο δεν είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που έχουν συμβεί στο παρελθόν: «Η παράσταση τη Δευτέρα του The Years διακόπηκε για 10 λεπτά, ώστε η ομάδα της υποδοχής μας να μπορέσει να παράσχει φροντίδα σε ένα μέλος του κοινού που χρειαζόταν βοήθεια. Κατά τη διάρκεια της διακοπής, παρασχέθηκε επίσης φροντίδα σε τρία άλλα μέλη του κοινού. Όλα τα μέλη του κοινού ανέκαμψαν γρήγορα μετά από σύντομη βοήθεια».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα