Γάζα: Νεκροί δύο δημοσιογράφοι του Al Jazeera σε ισραηλινό πλήγμα κοντά στο σπίτι του Χανίγια

Διαβάζεται σε 2'
Το χωριό που μένουν οι γονείς του δολοφονημένου ηγέτη της Χαμάς Χανίγια στη Γάζα
Το χωριό που μένουν οι γονείς του δολοφονημένου ηγέτη της Χαμάς Χανίγια στη Γάζα AP Photo

Ο δημοσιογράφος Ισμαήλ αλ Γουλ του Al Jazeera και ο εικονολήπτης Ράμι αλ Ρέφι, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση κοντά στο σπίτι του Χανίγια στη Γάζα. Στους 165 οι νεκροί Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι

Ένας ρεπόρτερ και ένας εικονολήπτης του τηλεοπτικού καναλιού Al Jazeera σκοτώθηκαν σε ισραηλινό πλήγμα στην Πόλη της Γάζας σήμερα.

«Ο δημοσιογράφος Ισμαήλ αλ Γουλ και ο εικονολήπτης του, ο Ράμι αλ Ρέφι, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας», μετέδωσε το κανάλι, διευκρινίζοντας ότι το πλήγμα αυτό είχε ως στόχο «ένα αυτοκίνητο κοντά στον τομέα της Αϊντία, στα δυτικά της Πόλης της Γάζας».

Ένας συνάδελφός τους, ο Ανάς Αλ Σαρίφ, είπε στο Al Jazeera ότι οι Γουλ και Ρίφι έκαναν ρεπορτάζ κοντά στο σπίτι της οικογένειας του δολοφονημένου πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, που σκοτώθηκε νωρίτερα σήμερα στο Ιράν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, με τους δύο νέους θανάτους έφτασαν τους 165 οι Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι που έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023.

Φορούσαν γιλέκο press την ώρα που χτυπήθηκαν

Οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα που έγραφαν “press” όταν σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση, σύμφωνα με το Al Jazeera και το αυτοκίνητό τους ήταν σαφώς χαρακτηρισμένο ως δημοσιογραφικό όχημα.

Έγιναν στόχος αφού ολοκλήρωσαν το ρεπορτάζ τους. Ήταν καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο Baptist, αφού τους ζητήθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις να εγκαταλείψουν την περιοχή.
Παρ’ όλα αυτά, δέχθηκαν επίθεση από αέρος από το Ισραήλ.

Η αεροπορική επιδρομή στο αυτοκίνητό τους ήταν ένα άμεσο χτύπημα και άφησε τους δύο δημοσιογράφους αποκεφαλισμένους, σημειώνει το Al Jazeera.

«Ο Ισμαήλ μετέφερε και κάλυπτε τα δεινά του λαού της Γάζας φορώντας αυτό το αλεξίσφαιρο γιλέκο του Τύπου, αλλά η ισραηλινή κατοχή δεν θέλει να βγει η κάλυψη», δήλωσε ο Αλ-Σαρίφ, καθώς στεκόταν δίπλα στα πτώματα των δύο ανδρών στο νοσοκομείο Al-Ahli Baptist.

Ένας άλλος δημοσιογράφος που πέρασε μεγάλο μέρος της ημέρας με το συνεργείο του Al Jazeera, ο Ayman Abed, είπε ότι είδε έναν πύραυλο να χτυπά το όχημά τους. Βίντεο από τη σκηνή δείχνει το καμένο κέλυφος ενός μικρού αυτοκινήτου που φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί από ψηλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα