Στα σκαριά οδικά έργα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο

Διαβάζεται σε 2'
Στα σκαριά οδικά έργα σε Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο
EUROKINISSI

Η δημοπράτηση των έργων για την συντήρηση των δρόμων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υλοποιηθεί η συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας.

Στο σχήμα ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΛΑΤΟΜΙΚΗ οδεύει το έργο για την συντήρηση οδικών τμημάτων Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, περιόδου 2023-2027.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που είναι και η αναθέτουσα αρχή του έργου το παραπάνω σχήμα με προσφορά 24,72% ανακηρύχθηκε προσωρινός ανάδοχος του έργου.

Στον διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 4 Ιουνίου, έλαβαν επίσης μέρος τα εξής σχήματα: ΔΙΟΝ ΑΒΕΤΕ με 12%, ΣΑΚΚΕΛΑΡΗΣ-ΛΙΑΡΟΣ με 11,14%, ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με 8,79%, ΙΝΤΕΡΚΑΤ με 6,21%, ΕΡΓΟΡΟΗ με 6% και ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΩΝ με 5,09%.

Η Επιτροπή Διαγωνισμού πραγματοποίησε τον πλήρη έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής και των οικονομικών προσφορών, τον έλεγχο ομαλότητας και τον έλεγχο εγκυρότητας των εγγυητικών επιστολών συμμετοχής.

Ελέγχθηκε αν τεκμαίρονται ασυνήθιστα χαμηλές προσφορές, που εμφανίζουν απόκλιση μεγαλύτερη των δέκα ποσοστιαίων μονάδων και αφού αξιολόγησε την αιτιολόγηση της προσφοράς του οικονομικού φορέα «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΦΟΙ Β ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», έγιναν αποδεκτές και οι επτά προσφορές.

Τώρα εφόσον δεν υπάρξουν ενστάσεις ή άλλα θέματα, ο διαγωνισμός θα περάσει στην επόμενη φάση που είναι η σύνταξη της σύμβασης και η παροχή δικαιολογητικών, ο έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο και η υπογραφή της σύμβασης.

Η δημοπράτηση του έργου για την συντήρηση των δρόμων κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να υλοποιηθεί η συντήρηση και βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και λειτουργίας του υπόψη οδικού τμήματος, στο πλαίσιο της.

Το κόστος του έργου με τον αναλογούντα ΦΠΑ ανέρχεται σε ποσό 14 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία για το έργο ξεκίνησε ήδη από το 2023 καθώς τον περασμένο Νοέμβριο υπήρξε αίτημα της Διεύθυνσης Δ14 προς τον Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομών για τη δημοπράτηση του έργου του θέματος.

Στη συνέχεια, τον ίδιο μήνα το αίτημα εγκρίθηκε και λίγες ημέρες αργότερα με απόφαση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου, εγκρίθηκε η διενέργεια διαγωνισμού με το παραπάνω ποσό.

Προϊσταμένη Αρχή είναι η Διεύθυνση Υποδομών Σταθερής Τροχιάς, Συντηρήσεων και Ασφάλειας (Δ14) και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος & Ιονίων Νήσων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα