Ο Γιουσούφ Ντίκετς έγινε ο πιο χαλαρός Ολυμπιονίκης της ιστορίας

Διαβάζεται σε 2'
Ο Γιουσούφ Ντίκετς έγινε ο πιο χαλαρός Ολυμπιονίκης της ιστορίας
O Γιουσούφ Ντίκετς είναι ο πιο χαλαρός Ολυμπιονίκης της ιστορίας AP Photo Manish Swarup

O 51χρονος Τούρκος σκοπευτής, Γιουσούφ Ντίκετς ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι με τον πιο αντισυμβατικό τρόπο.

Η Άννα Κορακάκη μάς έχει βοηθήσει να καταλάβουμε όλα τα επί μέρους στοιχεία της σκοποβολής που μπορούν να κρίνουν τις εξελίξεις, καταρρίπτοντας την πρόχειρη ιδέα ότι δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο -πως όλοι μπορούμε να το κάνουμε.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι εμφανίστηκε ένας Τούρκος σκοπευτής, ο οποίος κατέρριψε όλα τα δεδομένα.

Ο Γιουσούφ Ντίκετς έγινε viral, όταν εμφανίστηκε στο μεικτό των 10 μέτρων αεροβόλου σαν να είχε σηκωθεί μόλις από τον καναπέ του σπιτιού του, χαλαρός σε επίπεδο βαριεστημάρας -με ένα χέρι στην τσέπη-, πήγε στην κουζίνα να βάλει ένα ποτήρι νερό.

Ο 51χρονος πτυχιούχος καθηγητής φυσικής αγωγής δεν φορούσε τον εξοπλισμό των αθλητών του σπορ, δηλαδή φακού για την αποφυγή θαμπώματος, κύριο φακό για μεγαλύτερη ευαισθησία ή προστατευτικό αυτιών που κρατά μακριά τους θορύβους του περιβάλλοντος.

Παρ’ όλα αυτά, μαζί με τη συναθήτρια του Σεβάλ Ταρχάν ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου.

Για την ιστορία, το moto του Ντίκετς είναι «η επιτυχία δεν έρχεται με τα χέρια στις τσέπες» όπως αποκαλύφθηκε από το repost της παρουσίασης του σκοπευτή που συμμετέχει στους πέμτους Ολυμπιακούς Αγώνες της ζωής του (2008, 2012, 2016, 2020 και 2024). Το μετάλλιο της Τρίτης ήταν το πρώτο του σε ΟΑ.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη διάκριση το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014.

Μια από τις φωτογραφίες της προσπάθειας του, συγκέντρωσε περισσότερες από 21 εκατομμύρια προβολές στο X (Twitter).

Ακολουθεί η αποθέωση που γνώρισε από το κοινό.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα