Οι Κινέζες αθλήτριες που “τερμάτισαν” τον συγχρονισμό

Διαβάζεται σε 3'
Οι Κινέζες αθλήτριες που “τερμάτισαν” τον συγχρονισμό
Oι Chen Yuxi και Quan Hongchan, στην πράξη. AP Photo Jin Lee Man

Η 18χρονη Chen Yuxi και η 17χρονη Quan Hongchan κατέκτησαν το χρυσό στις καταδύσεις από πλατφόρμα των 10 μέτρων, βουτώντας σαν να ήταν ένας άνθρωπος.

Η Κίνα κυριαρχεί στις καταδύσεις εδώ και δεκαετίες -από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984. Έκτοτε έχει πάρει 47 από τα 64 χρυσά μετάλλια, 23 ασημένια και 10 χάλκινα.

Πριν 3 χρόνια στο Τόκιο πήρε τα επτά από τα οκτώ χρυσά που ήταν διαθέσιμα. Αυτό που δεν μπήκε στη συλλογή ήταν ο απόλυτος στόχος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Κατακτήθηκε, με μια προσπάθεια που τερμάτισε τον συγχρονισμό.

Η 22χρονη Chang Yani και η 25χρονη Chen Yiwen ήταν το φαβορί ως παγκόσμιες πρωταθλήτριες από την πλατφόρμα των 3 μέτρων, στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις. Έγιναν και αυτές που πρόσφεραν στη χώρα τους το δεύτερο χρυσό μετάλλιο και το πρώτο στις καταδύσεις.

H Chen Yiwen και Chang Yani, με το χρυσό στο στήθος. AP Photo Lee Jin-man

Βαθμολογήθηκαν με 337.68 βαθμούς Ήταν 200 περισσότεροι από αυτούς που συγκέντρωσαν οι Αμερικανίδες Sarah Bacon και Kassidy Cook, οι οποίες εκτέλεσαν τις ίδιες ρουτίνες με τις Κινέζες ανταγωνίστριες τους. Διαγωνίστηκαν έπειτα από τις Chang και Chen και όπως είπαν, γνώριζαν ότι έπρεπε να κάνουν τέλεια και τις πέντε προσπάθειες για να τις νικήσουν.

H Chang εξήγησε πως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να είναι τέλεια συγχρονισμένη με την Chen «υπό την έννοια της τεχνικής και του σωματικού βάρους, στα οποία έχουμε διαφορές. Έχω περισσότερα κιλά από εκείνη που πρέπει να συμβαδίζει με εμένα κι εγώ οφείλω να κάνω κάποιες προσαρμογές».

Oi Chen Yuxi και Quan Hongchan δεν έχουν ενηλικιωθεί ακόμα.

Την Τετάρτη ήλθε η σειρά της 18χρονης Chen Yuxi και της 17χρονης Quan Hongchan να διαγωνιστούν, από την πλατφόρμα των 10 μέτρων. Διασφάλισαν το έβδομο διαδοχικό χρυσό της Κίνας στο συγκεκριμένο event και το τρίτο στη Γαλλία.

Ακολουθεί το best of των προσπαθειών τους.

Προηγήθηκαν με 30 βαθμούς από τον άμεσο ανταγωνισμό από την τρίτη προσπάθεια. Συγκέντρωσαν 359.10 βαθμούς που ήταν 40 περισσότεροι από το δίδυμο της Νότιας Κορέας που τερμάτισε στη 2η θέση, με την Quan να σχολιάζει πως «θα μπορούσαμε να ήμαστε και λίγο καλύτερες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα