50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο θα ακουστούν στον Λυκαβηττό

Διαβάζεται σε 4'
To Θέατρο Λυκαβηττού
Γιώργος Σπανός

Ο Οδυσσέας Ιωάννου επιμελείται ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο» και με τη συμμετοχή σπουδαίων εκπροσώπων τριών γενιών ερμηνευτών.

Με μια μεγάλη συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, με τίτλο «Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο» και με τη συμμετοχή σπουδαίων εκπροσώπων τριών γενιών ερμηνευτών ο Δήμος Αθηναίων τιμά την επέτειο των 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της»,

Σε διοργάνωση της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων και με την καλλιτεχνική επιμέλεια του στιχουργού, αρθρογράφου, συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Οδυσσέα Ιωάννου, η συναυλία επικεντρώνεται στα κοινωνικοπολιτικά τραγούδια που γράφτηκαν από το 1974 κι έπειτα, φτιάχνοντας έτσι ένα μουσικό αφιέρωμα στη μεταπολίτευση και στα τραγούδια που λειτούργησαν ως συνεκτικός κρίκος στον αγώνα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη ζωή.

Γιώργος Νταλάρας
O Γιώργος Νταλάρας Thodoris Psiachos

Ένα μουσικό αφιέρωμα στη μεταπολίτευση στον Λυκαβηττό

Η μεταπολίτευση σηματοδότησε την απελευθέρωση μιας έκφρασης που ήταν για χρόνια βουβή και κυνηγημένη. Σπουδαίοι συνθέτες, στιχουργοί και ποιητές εμπλούτισαν την ακριβή ιστορία του ελληνικού τραγουδιού με τραγούδια που επιχείρησαν να οραματιστούν έναν νέο κόσμο και να στεγάσουν την ελπίδα που γεννιόταν έπειτα από μία ιδιαίτερα ταραγμένη περίοδο.

Καινούργια λόγια ή και παλιότερα, από ποιητικές συλλογές προηγούμενων ετών, ενώθηκαν με σπουδαίες, ελεύθερες μελωδίες και φτιάχτηκαν τραγούδια που ερμηνεύτηκαν από φωνές «πανεθνικές».

Βασίλης Παπακωνσταντίνου
O Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, οι Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Μαρία Φαραντούρη αναλαμβάνουν να μας ταξιδέψουν σε αγαπημένα τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της μεταπολίτευσης και συνέβαλαν στη διαμόρφωση της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

O Μίλτος Πασχαλίδης
O Μίλτος Πασχαλίδης

Τραγούδια τα οποία, μέσα σε αυτές τις πέντε δεκαετίες της δημοκρατίας, μίλησαν για αγωνίες, εξέφρασαν τη λαχτάρα για έναν καλύτερο κόσμο και κατάφεραν να μας ενώσουν γύρω από κοινά όνειρα.

H Μαρία Παπαγεωργίου
H Μαρία Παπαγεωργίου

Πληροφορίες

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού
Ώρα έναρξης: 21:00

Ερμηνεύουν αλφαβητικά: Σπύρος Γραμμένος, Φοίβος Δεληβοριάς, Μανώλης Μητσιάς, Γιώργος Νταλάρας, Μαρία Παπαγεωργίου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης, Μαρία Φαραντούρη
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Οδυσσέας Ιωάννου
Επιμέλεια ορχήστρας – ενορχηστρώσεις: Θύμιος Παπαδόπουλος
Διοργάνωση: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Εισιτήρια

Α’ ΖΩΝΗ: Προπώληση: 25€ | Ταμείο: 30€
Β’ ΖΩΝΗ: Προπώληση: 20€ | Ταμείο: 25€
Γ’ ΖΩΝΗ: Προπώληση: 15€ | Ταμείο 20€

Εκπτωτικά εισιτήρια*
Φοιτητές & άνω των 65 ετών: 12€
Άνεργοι με επίδειξη κάρτας: 12€
ΑμεΑ: 12€

Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα διατεθεί για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ στο Πάρκο Ελευθερίας, όπου κρατήθηκαν και βασανίστηκαν αγωνιστές και αγωνίστριες στη διάρκεια της δικτατορίας.

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.more.com/music/offer/tipota-den-paei-xameno/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα