Τουρκία: Συμβολική τελετή για τον Χανίγια στην Αγία Σοφία παρουσία Ερντογάν

Διαβάζεται σε 1'
Τουρκία: Συμβολική τελετή για τον Χανίγια στην Αγία Σοφία παρουσία Ερντογάν
An Iranian woman holds up a poster of Hamas leader Ismail Haniyeh with Arabic writing: "Congratulations Haniyeh!" during his funeral ceremony and of his bodyguard, after they were killed in an assassination blamed on Israel on Wednesday, at Enqelab-e-Eslami (Islamic Revolution) Sq. in Tehran, Iran, Thursday, Aug. 1, 2024. (AP Photo/Vahid Salemi) AP Photo Vahid Salemi

Παρουσία του Ερντογάν θα τελεστεί στην Αγία Σοφία συμβολική τελετή του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια. Τριήμερο εθνικό πένθος στην Τουρκία.

Παράλληλα με την κηδεία του Ισμαήλ Χανίγια στο Κατάρ, μια συμβολική τελετή θα πραγματοποιηθεί και στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της μεσημεριανής προσευχής της Παρασκευής.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, στη συμβολική κηδεία θα παραστεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ της προσευχής θα προΐσταται ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσωεν της κυβέρνησης, Αλί Ερμπάς.

Σημειώνεται ότι, με απόφαση του προέδρου Ερντογάν κηρύχθηκε εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν συναντήθηκε με τον Χαλέντ Μεσάαλ, αναπληρωτή επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, στη Ντόχα, την πρωτεύουσα του Κατάρ, και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του.

Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες οι γιοί του Ισμαήλ Χανίγια, Αμπντουσαλάμ και Χεμάμ.

Εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών, Χάκαν Φιντάν, στην κηδεία του Χανίγια στο Κατάρ θα παραστούν εκ μέρους της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος Τζεβνέτ Γιλμάζ και ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα