Τζέισον Στέιθαμ: Όταν ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς – Σε ποιο άθλημα είχε διαπρέψει

Διαβάζεται σε 2'
Τζέισον Στέιθαμ: Όταν ετοιμαζόταν για τους Ολυμπιακούς – Σε ποιο άθλημα είχε διαπρέψει
O Jason Statham AP Photo

Ο σταρ του Χόλυγουντ Τζέισον Στέιθαμ φαίνεται αγνώριστος σε βίντεο που τον δείχνει να αγωνίζεται στο άθλημα που είχε διαπρέψει πριν από περίπου 30 χρόνια και παραλίγο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τζέισον Στέιθαμ υπήρξε διακεκριμένος αθλητής κατάδυσης που λάμβανε μέρος σε αρκετούς αγώνες της Κοινοπολιτείας. Είχε εκπροσωπήσει την Μεγάλη Βρετανία στους αγώνες που έγιναν το 1990 και μάλιστα έφερε εξαιρετικές επιδόσεις.

Στα 23 του χρόνια, ο γνωστός ηθοποιός δοκιμάστηκε για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 και του 1992 αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε σε καμία από τις δύο προσπάθειες. Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, αποφάσισε να ασχοληθεί με το μόντελινγκ και αργότερα με την υποκριτική, από όπου έγινε και γνωστός στο ευρύ κοινό και  αγαπημένος πρωταγωνιστής ταινιών δράσης.

Σε δήλωσή του στο BBC το 2008 είχε πει το εξής:  «Νομίζω το ότι δεν πέτυχα [στον αθλητισμό] με βοήθησε να επικεντρωθώ περισσότερο την υποκριτική καριέρα. Να την δω πιο σοβαρά».

Ο γνωστός ηθοποιός ξεκίνησε να ασχολείται με την κατάδυση από την ηλικία των 11 ετών, όταν στις οικογενειακές διακοπές του στην Φλόριντα παρακολουθούσε από το ξενοδοχείο τις εντυπωσιακές βουτιές ενός άνδρα. Σύμφωνα με την dailymail, ήταν η στιγμή που κατάλαβε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την κατάδυση. Μέσα σε ένα χρόνο, έγινε μέλος της βρετανικής ομάδας και μετά από σκληρές προπονήσεις κατάφερε να εισαχθεί στη Βρετανική Σχολή Καταδύσεων και να εκπροσωπεί τη χώρα του σε διεθνείς αγώνες.

«Είναι λίγο στενάχωρο που δεν τα κατάφερα ποτέ μέχρι στους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε ο Τζέισον Στέιθαμ αφού ο Τζακ Λάουχερ και ο Κρις Μιρς έγιναν οι πρώτοι Βρετανοί που κέρδισαν χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στις καταδύσεις στο Ρίο 2016.

«Το αξίζουν. Οι δύτες τώρα είναι απλά καταπληκτικοί. Ξεκίνησα πολύ αργά. Μάλλον δεν ήταν δικό μου θέμα. Θα έπρεπε να είχα κάνει ένα διαφορετικό άθλημα», ολοκλήρωσε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα