Ισπανία: Η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε μήνυση κατά του δικαστή που ερευνά την υπόθεσή της

Διαβάζεται σε 2'
Ισπανία: Η σύζυγος του Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε μήνυση κατά του δικαστή που ερευνά την υπόθεσή της
AP Photo/Alastair Grant, File

Η Μπεγκόνα Γκόμεθ, σύζυγος του Ισπανού πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ, υπέβαλλε μήνυση κατά του δικαστή Χουάν Κάρλος Πινάδο. που ερευνά την υπόθεσή για διαφθορά σε βάρος της.

 

Η Μπεγκόνα Γκόμεθ υπέβαλε μήνυση κατά του δικαστή Χουάν Κάρλος Πινάδο. Ακολουθώντας το παράδειγμα του συζύγου της, Πέδρο Σάντσεθ, η Γκόμεθ κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή (2/8) μήνυση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Μαδρίτης, κατηγορώντας τον δικαστή για κατάχρηση εξουσίας και αποκάλυψη απόρρητων διαδικασιών.

Οι συνήγοροι της Γκόμεθ κατηγορούν τον δικαστή για τα εγκλήματα της αποκάλυψης δικονομικών ενεργειών που ήταν απόρρητες, της δικαστικής παρέκκλισης και της αποκάλυψης μυστικών από δημόσιο υπάλληλο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η έρευνα κατά της Γκόμεθ βασίστηκε σε «αποσπάσματα ειδήσεων που δημοσιεύτηκαν από διάφορα ψηφιακά μέσα και ταμπλόιντ, μερικές από τις οποίες περιείχαν ψευδείς πληροφορίες, που έχουν ήδη κριθεί νομικά ψευδείς».

Η μήνυση υποστηρίζει επίσης ότι «όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι ο δικαστής θα μπορούσε να έχει διαπράξει έγκλημα αποκάλυψης διαδικαστικών και απόρρητων ενεργειών» σε συνεργασία με το ακροδεξιό κόμμα Vox και την ακροδεξιά οργάνωση Manos Limpias. Οι ενέργειες του δικαστή φέρονται να έβλαψαν σοβαρά την Γκόμεθ, καθώς αποκαλύφθηκαν πληροφορίες και ενέργειες που δηλώθηκαν ως απόρρητες, ενώ η ίδια αγνοούσε όλες τις λεπτομέρειες της έρευνας, με αποτέλεσμα να είναι ανυπεράσπιστη.

Επιπλέον, κατηγορούν τον δικαστή για «δικαστική παρέκκλιση» καθώς πραγματοποίησε «ακατανόητη εφαρμογή του νόμου, επέβαλε τους εφαρμοστέους κανόνες και έλαβε αδικαιολόγητες, αντιφατικές και αβασάνιστες αποφάσεις».

Τέλος, η μήνυση αναφέρει ότι ο δικαστής Peinado λαμβάνει «άδικες και αυθαίρετες αποφάσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και φαίνεται να απορρίπτει συνειδητά δύο αναφορές της UCO (ανακριτικής υπηρεσίας της αστυνομίας), οι οποίες, μετά από αίτημα της Εισαγγελίας, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για εγκλήματα στα γεγονότα που διερευνώνται».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα