Ολυμπιακοί Αγώνες, Ελλάδα – Ιταλία 8-12: Ήττα και με την πλάτη στον τοίχο για την πρόκριση στις 8

Διαβάζεται σε 2'
Ιταλία - Ελλάδα, Αγώνας πόλο γυναικών
Ιταλία - Ελλάδα, Αγώνας πόλο γυναικών (AP Photo/Luca Bruno)

Βαριά ήττα της Εθνικής πόλο γυναικών με 12-8 από την Ιταλία και πλέον η Ελλάδα βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, για την πρόκρισή της στις 8 του τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Εθνική πόλο γυναικών ηττήθηκε βαριά με 12-8 από την Ιταλία στην 3η αγωνιστική του Β’ ομίλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πλέον, βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, για την πρόκρισή της στις 8, εφόσον παρέμεινε χωρίς νίκη.

Όπως αναφέρει το SPORT24, χρειάζεται αρχικά να μην νικήσει η Γαλλία τις ΗΠΑ στις 16:30, καθώς θα σημάνει αποκεισμό της Ελλάδας. Στην τελευταία αγωνιστική, η Εθνική θα ψάξει νίκη της Γαλλίας με καθαρό σκορ (όχι στα πέναλτι) και εκεί θα μετρήσουν οι διαφορές στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Το ματς

Η Ιταλία μπήκε δυνατά με την φουνταριστή της, την Παλμιέρι να προκαλεί προβλήματα, αφού κέρδισε πέναλτι και πέτυχε άλλα δύο γκολ. Η Ελλάδα έφτιαξε το παιχνίδι της, έμενε κοντά και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 με όμορφο σουτ της Νικόλ Ελευθεριάδου. Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου, οι Ιταλίδες βρήκαν τη λύση με την Μπιανκόνι.

Στο δεύτερο οκτάλεπτο, η Ελλάδα δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η επιθετική δυστοκία άνοιξε τον δρόμο για δύο γκολ από την Ιταλία με την Βιακάβα και την Μπετίνι. Έτσι, οι Ιταλίδες έκλεισαν το ημίχρονο στο +3.

Η κακή επιθετική συμπεριφορά της Εθνικής συνεχίστηκε και στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Ιταλία να το εκμεταλλεύεται φτάνοντας το σκορ στο 8-4 υπέρ της. Ένα μακρινό γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου κράτησε την Ελλάδα στο -3 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 0-2, 2-2, 3-3

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα